Κρήτη: Χειροπέδες σε 45χρονο για τη μεγάλη φωτιά στις Βρύσες Αποκορώνου

05/07/2019 19:39

Πετούσε καύσιμη ύλη σε χωράφι, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει πυρκαγιά που πήρε διαστάσεις εξαιτίας του ανέμου

Διαστάσεις πήρε, το μεσημέρι, φωτιά στις Βρύσες Αποκορώνου, φτάνοντας σε πλαγιά, ενώ «εχθρός» των πυροσβεστών στο έργο της κατάσβεσης αποδείχθηκε ο άνεμος.

Η ισχυρή πυροσβεστική δύναμη κατάφερε, μετά από κοπιώδεις προσπάθειες, να περιορίσει τις φλόγες, με τη φωτιά πλέον να είναι υπό έλεγχο, ωστόσο ταυτόχρονα με την επιχείρηση της Πυροσβεστικής, εξελισσόταν και η σύλληψη του υπαίτιου. Ο λόγος για έναν άνδρα περίπου 45 ετών, ιδιοκτήτη πυρηνελαιουργείο, που παρά τις απαγορεύσεις της αντιπυρικής περιόδου και … κόντρα στην κοινή λογική πέταξε καύσιμη ύλη σε χωράφι, με υψηλή βλάστηση που αμέσως άρπαξε, με τη φωτιά να συνεχίζει την καταστροφική της πορεία σε πλαγιά.

Για τον 45χρονο ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία και πρόκειται να οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Χανίων.

Εν τω μεταξύ, σήμερα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία παραμένει επί ποδός, καθώς κλήθηκε να αντιμετωπίσει περιστατικά από τα ανατολικά ως τα δυτικά της Κρήτης, κι απ’το βορά μέχρι το νότο.

Πυρκαγιές ξέσπασαν σε Ιεράπετρα, Σελάκανο και σε θερμοκήπιο στο Τυμπάκι, καθώς και σε αυτοκίνητο στην Αγία Βαρβάρα. Ευτυχώς σε όλες τις περιπτώσεις η άμεση επέμβαση της Υπηρεσίας αποδείχθηκε καταλυτική, για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Πηγή: cretalive.gr

Εγγραφή στις αναθεωρήσεις και τα σχόλια του άρθρου
( 0 Εγγεγραμμένοι )
X

Εγγραφή στις αναθεωρήσεις και τα σχόλια του άρθρου

E-mail : *


ΣΧΟΛΙΑ

Ο παρών ιστότοπος δεν είναι υπεύθυνος για τα σχόλια των αναγνωστών

Μπορείτε να εγγραφείτε στην παρακολούθηση των σχολίων και των ανανεώσεων του άρθρου από το σύνδεσμο στο τέλος της ανάρτησης