Υπόθεση «Κρυπτεία»: Βαριές κατηγορίες για τον φερόμενο ως αρχηγό της οργάνωσης

Διώξεις για σοβαρά αδικήματα και επιθέσεις με ρατσιστικά κίνητρα ασκήθηκαν απο τον εισαγγελέα, σε βάρος του 48χρονου που συνελήφθη με ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του για τα παραπάνω αδικήματα, που σχετίζονται με την εγκληματική δράση της «Εθνικής Οργάνωσης Κρυπτεία».

Ο 48χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, της υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, της Ασφάλειας Αττικής, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης και αφού έγινε έρευνα στο σπίτι του στο Χαλάνδρι, όπου βρέθηκαν αντικείμενα που επιβεβαιώνουν την ρατσιστική του δράση.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Μια μεταλλική σιδερογροθιά
  • Τηλεκάρτα, με χρήση της οποίας πραγματοποιήθηκε απειλητικό τηλεφώνημα προς Μ.Κ.Ο από μέλος της «Κρυπτέιας»
  • Πλήθος εντύπων (φέιγ βολάν) ρατσιστικού περιεχομένου υπογεγραμμένα από την «Εθνική Οργάνωση Κρυπτεία»
  • Χειρόγραφες σημειώσεις με ονόματα, τηλέφωνα και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, Μ.Κ.Ο. που σχετίζονται με πρόσφυγες και μετανάστες και μέσων μαζικής ενημέρωσης και στις οποίες έχουν πραγματοποιηθεί απειλητικά τηλεφωνήματα και αναλήψεις ευθύνης έκνομων ενεργειών εκ μέρους της «Κρυπτείας».

Σημειώνεται ότι η οργάνωση έχει αναλάβει τηλεφωνικώς την ευθύνη για τουλάχιστον οκτώ ρατσιστικές επιθέσεις, μεταξύ των οποίων εμπρησμοί και απόπειρες εμπρησμού, ενώ υπάρχουν και άλλες τόσες που ταυτοποιούνται.

Πηγή