Συνελήφθησαν άμεσα οι δράστες της προχθεσινής ληστείας σε οικία στο Πλατάνι Πατρών

Συνελήφθησαν, χθες (4-4-2016) πολύ νωρίς το πρωί, στη Νίκαια Αττικής, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δύο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 24 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της διάπραξης ληστειών και κλοπών.

Η κατηγορία της ληστείας βαρύνει τουλάχιστον τρεις ακόμα συνεργούς των συλληφθέντων τα στοιχεία των οποίων έως τώρα δεν έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Ειδικότερα, προχθές 3-4-2016 τα ξημερώματα, οι πέντε δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, διέρρηξαν οικία 37χρονου ημεδαπού στο Πλατάνι Αχαΐας, όπου με την απειλή όπλου και χρήση σωματικής βίας, εξανάγκασαν τους παθόντες να τους παραδώσουν ένα τσαντάκι μέσης που περιείχε το χρηματικό ποσό των 4.700 ευρώ και διάφορα προσωπικά έγγραφα.

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης ενεργήθηκε άμεσα ενδελεχής αστυνομική έρευνα κατά την οποία οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες, εντόπισαν στη Νίκαια Αττικής, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νίκαιας τους δυο δράστες και τους συνέλαβαν.

Από την αστυνομική προανάκριση που ακολούθησε προέκυψε ότι ο 24χρονος τις τελευταίες ημέρες είχε διαπράξει άλλη μια ληστεία και τέσσερις κλοπές στην Πάτρα. Αναλυτικότερα :

  •  Τα ξημερώματα της 2-4-2016, στην Ανατολική προβλήτα του Πορθμείου στο Ρίο, μαζί με άγνωστο έως τώρα συνεργό του, πλησίασαν φορτηγό αυτοκίνητο, διεθνών μεταφορών, δημιουργώντας εσκεμμένα θόρυβο προκειμένου να αναγκάσουν το 46χρονο οδηγό να εξέλθει από το όχημα.

Όταν ο αυτοκινητιστής τους πλησίασε οι δυο δράστες τον γρονθοκόπησαν, τον έριξαν στο έδαφος και του αφαίρεσαν από τη τσέπη του παντελονιού του το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.

  •  Την 1-4-2016 σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης στην Πάτρα, ο 24χρονος έπεισε τον υπεύθυνο της επιχείρησης ότι είναι ιδιοκτήτης αυτοκινήτου 31χρονης ημεδαπής, το οποίο αφαίρεσε και τράπηκε σε φυγή.

Ο δράστης αφού άλλαξε πινακίδες κυκλοφορίας στο κλεμμένο όχημα, τοποθετώντας σε αυτό πινακίδες τις οποίες είχε αφαιρέσει από φορτηγό στο Ρίο, μετέβηκε με το αυτοκίνητο στην Αττική όπου και το εγκατέλειψε. Το όχημα βρέθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άνω Λιοσίων και κατασχέθηκε προκειμένου αποδοθεί στην 31χρονη.

Υπενθυμίζεται ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχαν συλληφθεί τόσο ο 74χρονος υπεύθυνος του ιδιωτικού χώρου στάθμευσης όσο και η 46χρονη ιδιοκτήτρια του, κατηγορούμενοι για υπεξαίρεση. Σχετικό το από 2-4-2016 Δελτίο Τύπου μας (Συνελήφθησαν δυο ημεδαποί για υπεξαίρεση στην Πάτρα).

  •  Την 31-3-2016, το μεσημέρι στο Μπεγουλάκι Πατρών, ο 24χρονος εισήλθε σε εστιατόριο και αφαίρεσε από τραπέζι, το κινητό τηλέφωνο 22χρονης ημεδαπής.
  •  Την 29-3-2016, αργά το βράδυ στην Πάτρα, εκμεταλλευόμενος την προσωρινή έλλειψη προσοχής υπαλλήλου αφαίρεσε από ταμείο πρατηρίου υγρών καυσίμων το χρηματικό ποσό των 435 ευρώ.
  •  Την 24-2-2016, τα ξημερώματα μετέβηκε σε περίπτερο 46χρονης ημεδαπής στην Πατρα και με την ίδια μέθοδο, δίχως να γίνει αντιληπτός αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 910 ευρώ.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε στη κατοχή του 24χρονου το χρηματικό ποσό των 5.050 ευρώ το οποίο κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προκειμένου αποδοθεί στους παθόντες.

Επισημαίνεται ότι οι δυο συλληφθέντες, οι οποίοι έχουν απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα είχαν αποφυλακιστεί πρόσφατα από σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών και κρατούνται προκειμένου οδηγηθούν αύριο ενώπιον του Ανακριτή.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν συμμέτοχη των δραστών και σε άλλα αδικήματα.