Ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. για το τροχαίο με δυο τραυματίες αστυνομικούς στην Καισαριανή

Σχετικά με τροχαίο ατύχημα υπηρεσιακού οχήματος και σχόλια – δημοσιεύματα σε ενημερωτικές ιστοσελίδες που αναφέρονται σε βλάβη των φρένων του οχήματος, ανακοινώνεται ότι:

  • δεν υπάρχει καμία υπηρεσιακή αναφορά σχετικά με δυσλειτουργία του οχήματος,
  • την 11η Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο συγκεκριμένο όχημα το προγραμματισμένο service, ενώ
  • το όχημα χρησιμοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, καθώς και σήμερα κατά τη διάρκεια της πρωινής βάρδιας, χωρίς να αναφερθεί οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα. Ωστόσο για την ακριβή περιγραφή της κατάστασης του οχήματος, παραγγέλθηκε σχετική πραγματογνωμοσύνη.

Επιπλέον, για τη διερεύνηση των συνθηκών του τροχαίου ατυχήματος που έγινε σήμερα το απόγευμα, αλλά και των αναφερόμενων στα δημοσιεύματα, έχει διαταχθεί η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Νωρίτερα, η Ένωση Αθηνών μέσα από τη σελίδα που διατηρεί στα social media, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Μια σακαράκα με σπασμένα φρένα»
Πριν λίγες μέρες, για ακόμα μια φορά στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ., έγινε παρουσίαση με πανηγυρικό τόνο από την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία του Σώματος, των νέων οχημάτων με τα οποία θα εξοπλιστεί η ΕΛ.ΑΣ., όταν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός (!!!). (Υπ’ όψιν ότι από ολοκλήρωση διαγωνισμών μπορούμε να πάρουμε ως παράδειγμα, αυτόν που αφορά την καθαριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών και που ήδη συμπληρώνεται μισός χρόνος χωρίς καθαριότητα !!!)
Σήμερα λοιπόν, 29/06/2019, το μεικτό περιπολικό όχημα Α.Τ. Ζωγράφου- Α.Τ. Καισαριανής, ενώ κινούνταν επί της οδού Διστόμου με κατεύθυνση τη Λεωφόρο Παπάγου, ξαφνικά τα φρένα του οχήματος έσπασαν και ο οδηγός επιχείρησε με χειρόφρενο και κατεβάσματα ταχυτήτων να σταματήσει το περιπολικό, ρίχνοντάς το σ ένα κράσπεδο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και οι δύο στη μέση και στον αυχένα.

Πριν από 20 ημέρες ο οδηγός είχε συντάξει σχετική αναφορά για την ακαταλληλότητα του οχήματος. Ευθύνες θα αναζητήσει κάποιος για την αναφορά αυτή που προφανώς αγνοήθηκε;

Ακόμα ένα περιστατικό έρχεται να προστεθεί στα τόσα.
Η Πολιτεία, οφείλει να απολογηθεί σε αυτούς τους δύο συναδέλφους μας και να αντιληφθεί επιτέλους, ότι δεν χωρούν εκπτώσεις στην ασφάλεια και προστασία τόσο του πολίτη, όσο και του εργαζόμενου αστυνομικού.

Το Κράτος αδυνατεί να εφοδιάσει την ΕΛ.ΑΣ. με εξοπλισμό και μέσα επαρκή και σαν αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι συνάδελφοί μας, να εκτελούν τα καθήκοντά τους με ελλείψεις και με απαρχαιωμένους στόλους οχημάτων, βάζοντας «ρεφενέ» από την τσέπη τους.

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών σκοπεύουμε μετά τη σύγκληση του προσφάτως εκλεγμένου Δ.Σ. σε Σώμα, να προσφύγουμε στον αρμόδιο Εισαγγελέα για να θίξουμε το ζήτημα του πλημμελούς τεχνικού ελέγχου και συντήρησης των υπηρεσιακών οχημάτων, ζητώντας την απόδοση ευθυνών σε όποιον αναλογούν.

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ