Θρίλερ στην Κύπρο: Το «Γιαβούζ» πλέει προς τον κόλπο της Αμμοχώστου – Κίνδυνος «ανάφλεξης»

Δραματικές εξελίξεις στην Μεγαλόνησο – Σε ετοιμότητα οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις για το ενδεχόμενο ανάφλεξης

Το τουρκικό γεωτρύπανο Γιαβούζ στις 07:00 το πρωί έβαλε πλώρη για την περιοχή του Ακρωτηρίου του Αποστόλου Αντρέα, σύμφωνα με κυπριακά Μέσα Ενημέρωσης.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το τουρκικό γεωτρύπανο θα φτάσει στην περιοχή της Καρπασίας το μεσημέρι της Κυριακής σημειώνοντας ότι δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό το ακριβές σημείο του στόχου “Karpaz-1” και προσθέτει ότι εντός της ημέρας η Τουρκία θα εκδώσει παράνομη Navtex για το σημείο της γεώτρησης.

Πηγές από την Κύπρο αναφέρουν ότι το Γιαβούζ δεν θα εισέλθει εντός της κυπριακής ΑΟΖ και αναμένεται να περιοριστεί στον κόλπο της Αμμοχώστου.

Υπενθυμίζεται ότι η Κύπρος εξέδωσε Navtex και δέσμευσε μεγάλη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Κάβο Γκρέκο που καλύπτει μεγάλο μέρος του τεμαχίου 3 και μέρος του τεμαχίου 2 της κυπριακής ΑΟΖ, εντός της περιοχής ευθύνης του Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης, για ναυτική άσκηση με πραγματικά πυρά για τη Δευτέρα 1η Ιουλίου που θα επαναληφθεί και την Τετάρτη 10 Ιουλίου.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα οποιοδήποτε ενδεχόμενο ανάφλεξης στην Κύπρο. Την ίδια ώρα, τόσο οι ΗΠΑ, όσο και το Ισραήλ και η Αίγυπτος παρακολουθούν κάθε κίνηση των Τούρκων.

Με πληροφορίες από: philenews, reporter.com.cy


Πηγή