Πανελλήνιες 2019: Πώς μπορείτε να δείτε τα γραπτά σας – Τι πρέπει να προσέξετε με το μηχανογραφικό

26/06/2019 07:46

Στο «κόκκινο» φτάνει η αγωνία χιλιάδων υποψηφίων και των γονέων τους, όσο πλησιάζει η μέρα που θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων για το 2019. Η ανακοίνωση από το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, αναμένεται να γίνει την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2019. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να δώσουν στη διαδικασία συμπλήρωσης του μηχανογραφικού τους δελτίου, καθώς φέτος έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα και σε νέα τμήματα.

Υπενθυμίζουμε ότι οι υποψήφιοι των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων θα πρέπει να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο έως την Δευτέρα 15 Ιουλίου. Οι υποψήφιοι θα μπορούν να ενημερωθούν για τη βαθμολογία τους είτε από το σχολείο που έδωσαν εξετάσεις, είτε από την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.

Όσοι κάνουν από την επόμενη εβδομάδα το μηχανογραφικό θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η πορεία των βάσεων επηρεάζεται από τις προτιμήσεις των υποψηφίων – παράγοντας που παραμένει άγνωστος. Επίσης, φέτος υπάρχουν πάρα πολλά νέα τμήματα στο μηχανογραφικό, γεγονός που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τις εκτιμήσεις, καθώς δεν γνωρίζουμε εάν οι υποψήφιοι θα τα προτιμήσουν ή θα φοβηθούν να τα «σημειώσουν» στο μηχανογραφικό τους.

Τις επόμενες μέρες, και αφού πρώτα δοθούν στο υπουργείο και τα στατικά των επιδόσεων των όλων των υποψηφίων στις εξετάσεις, θα μπορούν να γίνουν ασφαλέστερες προβλέψεις για το πην πορεία των φετινών βάσεων στα πανεπιστημιακά τμήματα.


Πηγή

Εγγραφή στις αναθεωρήσεις και τα σχόλια του άρθρου
( 0 Εγγεγραμμένοι )
X

Εγγραφή στις αναθεωρήσεις και τα σχόλια του άρθρου

E-mail : *


ΣΧΟΛΙΑ

Ο παρών ιστότοπος δεν είναι υπεύθυνος για τα σχόλια των αναγνωστών

Μπορείτε να εγγραφείτε στην παρακολούθηση των σχολίων και των ανανεώσεων του άρθρου από το σύνδεσμο στο τέλος της ανάρτησης