Νέα πρόκληση από Ακάρ: Θα διασφαλίσουμε τα δικαιώματά μας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

«Θα βάλουμε τέλος στα τετελεσμένα που προσπαθούν να δημιουργηθούν στην Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε κατηγορηματικά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, στο πλαίσιο επίσκεψής του στις τουρκικές ενοπλές δυνάμεις. 

Ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ότι «στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Κύπρο και γύρω από αυτήν συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας μέρα-νύχτα για την διασφάλιση των δικαιωμάτων και του δικαίου της χώρας, του έθνους μας και των πολιτών της ΤΔΒΚ, των αδελφών μας, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Σε αυτό το θέμα είμαστε αποφασισμένοι!».

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι σέβονται το διεθνές δίκαιο και τις διμερείς σχέσεις και ότι θέλουν ειρήνη, σταθερότητα και σχέσεις καλής γειτονίας για κάθε πλευρά, ωστόσο πρόσθεσε ότι έχουν ενημερώσει παράλληλα την άλλη πλευρά ότι δεν θα επιτρέψουν τη «δημιουργία τετελεσμένων».

«Θέλουμε αυτό να γίνει αντιληπτό. Εάν δεν γίνει αντιληπτό και προσπαθήσουν με τετελεσμένα να προσβάλουν τα δικαιώματα της χώρας μας, του έθνους μας και των Τ/Κ δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε και θα βάλουμε σε κάθε περίπτωση τέλος σε αυτά τα τετελεσμένα», τόνισε.

Ο Ακάρ υπενθύμισε ότι «δεν έχει καμιά πιθανότητα επιτυχίας καμιά απόφαση και καμιά λύση που δεν συμμετέχει η Τουρκική Δημοκρατία και οι αδελφοί μας οι Τ/Κ».

Αναφορικά με τους S-400, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας απέρριψε τη σύνδεσή τους με την παραλαβή των μαχητικών F-35, ενώ διαβεβαίωσε ότι «παίρνοντας το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα, δεν απομακρυνόμαστε από το ΝΑΤΟ».


Πηγή