Απεργία στα ΚΕΠ: Ποιες υπηρεσίες δεν εξυπηρετούν από σήμερα (21/6)

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων στα ΚΕΠ (Π.Ο.Σ.Ε.Κ.Ε.Π.) προκήρυξε απεργία διαρκείας των υπαλλήλων στα ΚΕΠ από σήμερα Παρασκευή 21/06/2019 με την κινητοποίηση να αφορά αποκλειστικά την αποχή από τα καθήκοντα έκδοσης και μεταβολής στοιχείων ΑΜΚΑ με εξαίρεση την απόδοση ΑΜΚΑ σε νεογέννητα.

Η απεργία στα ΚΕΠ και ειδικότερα η αποχή από τις διαδικασίες που αφορούν τον ΑΜΚΑ των πολιτών, αναμένεται να προκαλέσει πολλά προβλήματα στους πολίτες με κύριο αυτό των παιδικών σταθμών ΕΣΠΑ και το πρόγραμμα που έχει προκηρύξει η ΕΕΤΑΑ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόσκληση είναι υποχρεωτική η προσκόμιση μέσω φακέλου της εκτύπωσης των στοιχείων ΑΜΚΑ των δυνητικά ωφελούμενων παιδιών και βρεφών. Σε πολλές περιπτώσεις ήδη, χρειάζεται η επικαιροποίηση των στοιχείων όπου και οι αιτούντες καλούνται να προσέλθουν στα ΚΕΠ για την διευθέτηση αυτή.

Η παραπάνω περίπτωση θα είναι ένα από τα πολλά προβλήματα που θα προκληθούν απο την απεργία διαρκείας των υπαλλήλων των ΚΕΠ, αφού ο ΑΜΚΑ πλέον είναι απαραίτητο δικαιολογητικό, σχεδόν στο σύνολο των πολιτικών κοινωνικής πρόνοιας.

Πηγή