Δίκη Χρυσής Αυγής: H έκρηξη της Προέδρου του δικαστηρίου – Τι συνέβη

Την έκρηξη της προέδρου στη δίκη της Χρυσής Αυγής προκάλεσαν οι κενές θέσεις στο εδώλιο, καθώς μόνον 7 από τους συνολικά 18 κατηγορούμενους, στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα βρίσκονταν σήμερα στο δικαστήριο.

«Η υποχρέωση των κατηγορουμένων είναι να είναι εδώ» τόνισε η κ. Λεπενιώτη και προειδοποίησε με νόημα πως “το δικαστήριο έχει τρόπο να τους φέρει. Είπαμε από την αρχή να είναι και οι 18 εδώ . Να το πείτε σε όλους “.

Κατά τη σημερινή διαδικασία συνεχίστηκε η απολογία του κατηγορούμενου μέλους της Τοπικής Νίκαιας της Χρυσής Αυγής που φέρεται να ειδοποίησε τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 το “τάγμα εφόδου” πως ο άτυχος μουσικός βρισκόταν το μοιραίο βράδυ στο “Κοράλλι ” , στο Κερατσίνι. Ο 46χρονος κατηγορούμενος , ο οποίος ήταν ενεργό μέλος της Τοπικής της Νίκαιας , είπε πως συμμετείχε σε δράσεις της Χρυσής Αυγής στον Μελιγαλά και τις Θερμοπύλες αλλά και σε συσσίτια και διανομή φυλλαδίων κάνοντας μοτοπορείες μετά τις 10 το βράδυ.

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα , Μάγδα , καθόταν στις τελευταίες θέσεις της αίθουσας και παρακολουθούσε την απολογία κλαίγοντας σιωπηρά, ενώ το παρόν στη δικαστική αίθουσα του Κορυδαλλού έδωσε αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κατηγορούμενος επανέλαβε πως δεν γνώριζε τον Παύλο Φύσσα και την παρέα του. ” Εγώ δεν ήξερα τον Φύσσα για να τον στοχοποιήσω . Δεν γνώριζα κανέναν από την παρέα του. Ο Ρουπακιάς , στη φυλακή, μου είπε ότι τον βάραγε γι αυτό τον μαχαίρωσε” ανέφερε ο κατηγορούμενος.

Ο 46χρονος δεν κατάφερε ωστόσο να απαντήσει στα επίμονα ερωτήματα της προέδρου πώς τόσα πολλά μέλη της Τοπικής Νίκαιας βρέθηκαν στο ίδιο σημείο το μοιραίο βράδυ. “Δεν ξέρω… Εγώ δεν είπα σε κανέναν να πάει “.

Πηγή