Κοζάνη: Προσποιήθηκε τον γιατρό για να αποσπάσει 20.000 ευρώ, αλλά συνελήφθη

Επ’ αυτοφώρω συνελήφθησαν την Τρίτη (18/6) στην Κοζάνη δύο επίδοξοι απατεώνες, οι οποίοι επιχείρησαν να εξαπατήσουν έναν 56χρονο και να του πάρουν 20.000 ευρώ.

Ειδικότερα, ο 56χρονος δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο, ο οποίος προσποιούμενος τον γιατρό, του είπε πως η κόρη του είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό σε τροχαίο ατύχημα και έχρηζε άμεσα χειρουργικής επέμβασης για την οποία απαιτούνταν 20.000 ευρώ.

Κατόπιν ενημέρωσης του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης για το περιστατικό, οργανώθηκε άμεσα αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας αστυνομικοί της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας, συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς, έναν 32χρονο άνδρα και μία 41χρονη γυναίκα, την ώρα που αυτοί μετέβησαν σε προκαθορισμένο σημείο, για να παραλάβουν το χρηματικό ποσό που είχαν συμφωνήσει.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι δύο αλλοδαποί μαζί με άλλα τέσσερα άτομα που αναζητούνται, είχαν συγκροτήσει οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη απατών και την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Όπως προέκυψε, τα άτομα τις δύο προηγούμενες μέρες αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν με τον ίδιο τρόπο τουλάχιστον τρεις ακόμα γυναίκες, μία 71χρονη στην Κοζάνη, μια 47χρονη και μία 70χρονη στη Λάρισα, οι οποίες αντιλήφθηκαν την απόπειρα εξαπάτησης και δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις των δραστών.

Στην κατοχή των δύο συλληφθέντων αλλοδαπών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • το χρηματικό ποσό των χιλίων τριακοσίων σαράντα πέντε (1.345) ευρώ,
  • τρία (3) κινητά τηλέφωνα,
  • ιδιόχειρες σημειώσεις και εισιτήρια υπεραστικών ΚΤΕΛ.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση των τεσσάρων αγνώστων μελών της εγκληματικής ομάδας, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης.

Πηγή