Παραλήρημα Κιλιτσντάρογλου: «Υπό ελληνική κατοχή 16 νησιά στο Αιγαίο»

Τον χαβά του ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος την Τρίτη κατηγόρησε την κυβέρνηση Ερντογάν επειδή… «δεν βγάζει άχνα για την κατοχή 16 νησιών στο Αιγαίο από την Ελλάδα».

Σε ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο Κ. Κιλιντσάρογλου είπε ότι «η ειρηνευτική επιχείρησή μας στην Κύπρο το 1974 αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα βήματα στην εξωτερική μας πολιτική. Όταν οι ομογενείς μας δολοφονούνταν κανείς δεν έμεινε θεατής».

Υποστήριξε ότι από «το 1974-2019, στην Κύπρο δεν άνοιξε μύτη. Όλοι οι πολίτες ζούσαν σε γαλήνη. Αλλά τώρα η πολιτική στην Κύπρο πρέπει πια να αλλάξει. Χρειάζεται να ξεκινήσει μία νέα περίοδος, αν δεν γίνει, θα έρθουμε αντιμέτωποι με ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στο μέλλον. Πρέπει πλέον να αναγνωριστεί η ‘τδβκ’».

Ισχυρίστηκε ακόμη ότι 16 νησιά στο Αιγαίο που ανήκαν στην Τουρκία τώρα βρίσκονται «υπό ελληνική κατοχή». «Και δεν βγάζουν άχνα. Δεν μπορούν να βγάλουν άχνα. Γιατί;», είπε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, όπως μετέδωσε το ΚΥΠΕ.

Πρόσθεσε ακόμη ότι τα νησιά που με βάση τη συνθήκη της Λωζάννης θα έπρεπε να είναι αποστρατιωτικοποιημένα, είναι όλα στρατιωτικοποιημένα. «Πού είναι αυτή η κυβέρνηση; Πού είναι το προεδρικό; Πού είναι τα συμφέροντα της Τουρκίας; Κάθε μέρα χάνουμε κάτι», ανέφερε.

Για την ανατολική Μεσόγειο, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είπε ότι όλοι είναι εκεί, Αμερική, Αίγυπτος, Ισραήλ, Ελλάδα και ‘Ε/κ διοίκηση’, όπως αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία.

«Μόνο ένα κράτος δεν είναι εκεί και αυτό είναι η Τουρκία. Γιατί δεν είναι; Από την μια πλευρά της Μεσογείου είναι η Τουρκία και από την άλλη ακριβώς συμμετρικά είναι η Αίγυπτος. Πριν από λίγο αναφέρθηκα στην Αίγυπτο και την σημασία της. Γιατί η Αίγυπτος είναι σημαντική; Γιατί μία συμφωνία στην Μεσόγειο μεταξύ της Τουρκίας και της Αιγύπτου θα έλυνε πολλά προβλήματα», ανέφερε.


Πηγή