Σίμος: Η εξωτική παραλία που θυμίζει καραϊβική (pics)

Ο Σίμος είναι ουσιαστικά δύο παραλίες απέναντι από τα Κύθηρα, στον κόλπο των Βατίκων. Στη νότια πλευρά της Ελαφονήσου απλώνεται η αμμουδιά από τον Φράγκο έως το Σαρακήνικο.

Δύο παραλίες αντικριστά μεταξύ τους, που ενώνονται δημιουργώντας ένα μοναδικό τοπίο, με εξωτική ομορφιά που παραπέμπει σε Καραϊβική.

Ο Σίμος αφήνει στον επισκέπτη μια ανεπανάληπτη εμπειρία διαθέτοντας όλες τις προδιαγραφές για στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς.

Η τεράστια ατελείωτη παραλία μήκους τουλάχιστον ενός χιλιομέτρου με νερά που σχηματίζουν μοναδικά πράσινα και τιρκουάζ χρώματα αφήνουν άφωνο όποιον φτάνει εδώ για πρώτη φορά.

Πρόκειται για μια από τις πλέον δημοφιλείς Ελληνικές παραλίες, χαρακτηριστική για την μοναδικότητά της. Το μαγευτικό δίδυμο των παραλιών που σχηματίζουν τον Σίμο γεμίζει τους θερινούς μήνες από κολυμβητές αλλά λόγω του μεγέθους της παραλίας δεν θα στριμωχτείτε.

Οι τεράστιοι αμμόλοφοι με το χρυσαφένιο χρώμα και τους κέδρους, που θα περπατήστε μέχρι να βρέξετε τα πόδια σας με το θαλασσινό νερό, αποτελούν μια ξεχωριστή εικόνα για τα Ελληνικά δεδομένα.

Κάποτε ο Σίμος ήταν το σημείο αναφοράς του ελεύθερου κάμπινγκ. Σήμερα ωστόσο έχει δημιουργηθεί οργανωμένο κάμπινγκ και δεν πρόκειται να σας επιτραπεί να στήσετε ελεύθερα όπου θέλετε την σκηνή σας.

Ο Σίμος απέχει μόλις 4 χιλιόμετρα από την πόλη της Ελαφονήσου.

ΠΗΓΗ