Δολοφονία Θανάση Πέτσα: «Περπατούσαμε στο βουνό και είδαμε μπροστά μας το κρανίο»

Άγνωστες πτυχές για την άγρια δολοφονία του τελωνειακού Θανάση Πέτσα, ήρθαν στο «φως», μήνες μετά τον εντοπισμό του πτώματός του σε περιοχή λίγο πιο έξω από τη Μάνδρα Αττικής.

Το πτώμα του τελωνειακού, εντοπίστηκε εννέα μήνες μετά τη μυστηριώδη εξαφάνισή του.

Η εκπομπή «Φως στο Τούνελ», η οποία είχε αναλάβει την υπόθεση εξαφάνισης του Θανάση Πέτσα, εντόπισε μάρτυρα και κάτοικο της περιοχής Βιλιαρή (σ.σ. όπου βρέθηκε το πτώμα), ο οποίος γνώριζε τον κυνηγό που εντόπισε τυχαία το μακάβριο εύρημα. Ο ίδιος οδήγησε το τηλεοπτικό συνεργείο στο σημείο όπου προσπάθησαν να εξαφανίσουν τον άτυχο τελωνειακό.

Εννέα μήνες μετά την εξαφάνιση -και συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο του 2018- μία ομάδα κυνηγών κατέβαινε από την κορυφή του βουνού, ακολουθώντας τη διαδρομή μέσα από ένα ρέμα.

Ξαφνικά, ενώ περπατούσαν, είδαν μπροστά τους ένα κρανίο. Αφού κοίταξαν γύρω τους, είδαν σε απόσταση λίγων μέτρων ένα ανάχωμα που είχε σκαφτεί από ζώα. Εκεί βρήκαν και τα υπόλοιπα οστά και κάλεσαν άμεσα την αστυνομία.

Ο μάρτυρας διευκρίνισε πως από εκεί περνούν μόνο κυνηγοί και σπάνια περιπατητές γιατί είναι εξαιρετικά δύσβατος τόπος. Από τη Μάνδρα με το αυτοκίνητο απέχει περίπου 20 με 25 λεπτά. Αν κάποιος τον μετέφερε από τα Σπάτα εκεί, θα χρειαζόταν κοντά μία ώρα.

«Όπως περπατούσαμε ξαφνικά είδαμε μπροστά μας ένα κρανίο. Δίπλα ακριβώς ήταν οι θήκες από τα δόντια του. Τρία μέτρα μακριά σε ένα ανάχωμα υπήρχαν και τα υπόλοιπα οστά του σκελετού καθώς και κομμάτια από ρούχα. Τότε βεβαιωθήκαμε εκατό τοις εκατό πως ανήκαν σε άνθρωπο. Είχαν θάψει εκεί το πτώμα και στη συνέχεια το ανάχωμα είχε σκαφτεί από ζώα. Οι φίλοι μου στην αρχή φοβήθηκαν να το αναφέρουμε για να μη μπλέξουμε, αλλά τελικά σκεφτήκαμε πως ίσως βοηθούσαμε κάποιους συγγενείς που είχαν χάσει τον άνθρωπο τους. Μάλιστα τους είπα αστειευόμενος, να δείτε που θα μας βγάλουν στη Νικολούλη… Είναι περίεργο όμως πως βρέθηκε σε αυτό το σημείο γιατί εκεί πηγαίνουν αποκλειστικά κυνηγοί. Μετά τις πλημμύρες είναι πλέον αδιέξοδο. Άσε που χρειάζεται κανείς τζιπ για να ανέβει μέχρι ένα σημείο…» δήλωσε ο ένας εκ των κυνηγών στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη.

Κάποιος τον πήρε από το σπίτι του

Ο ιδιωτικός ερευνητής Σωκράτης Στρατής ορίστηκε από την οικογένεια του άτυχου Θανάση Πέτσα για να ερευνήσει την εξαφάνιση του τον Μάρτιο του 2018.

Πηγή