Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Οι 5 κοντινοί προορισμοί της τελευταίας στιγμής!

Ξεκινά το τριήμερο κι εσύ μόλις έμαθες ότι μπορείς να λείψεις από την Αθήνα ή το άφησες για τελευταία στιγμή, διότι έτσι είσαι σαν άνθρωπος. Αν δεν ανήκεις στους τυχερούς που έχουν μία επιλογή σιγουράκι (δηλαδή εξοχικό ή «φορτώνονται» σε κάποιο φίλο τους), μη σκας. Υπάρχουν επιλογές για μίνι απόδραση, τόσο σε εκδοχή νησιού όσο και σε προορισμό… ξηράς.

Αγκίστρι

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Οι 5 κοντινοί προορισμοί της τελευταίας στιγμής
Ποια κοντινά μέρη σε περιμένουν για το τριήμερο και είναι συνήθως εγγυημένοι προορισμοί;

Αγκίστρι

Θεωρητικά, όλος ο Αργοσαρωνικός αποτελεί καλή επιλογή για οποιοδήποτε Σαββατοκύριακο του καλοκαιριού, γιατί το πιο μακρινό νησί του είναι οι Σπέτσες (με γρήγορη επιλογή τα flying dolphins) και όλα αξίζουν τον κόπο. Το Αγκίστρι όμως είναι σίγουρα η πιο ήσυχη επιλογή (εάν θέλεις να αδειάσεις το κεφάλι σου) και σε περίπτωση που δε βρεις ενοικιαζόμενο, μπορείς να κάνεις camping σε διάφορες παραλίες του νησιού και να φας φανταστική πορτοκαλόπιτα στο λιμάνι.

Ναύπλιο

Κλασική και παραδοσιακή επιλογή για σύντομη απόδραση, καθ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Εξαιρετική λύση για ρομαντικό τριήμερο, μπάνιο στη θάλασσα, βόλτα στα σοκάκια με παγωτό στο χέρι αλλά και επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και Κάστρα. Αν θέλεις να παραμείνεις fit και το τριήμερο, ανέβα τα 999 σκαλιά στο Παλαμήδι.

Τζια

Εκτός του Αργοσαρωνικού, όποιον και αν ρωτήσεις για το ποιο είναι το κοντινό νησάκι που πρέπει να πας ένα Σαββατοκύριακο, όλοι θα σου πουν την Τζια (ή Κέα αν προτιμάς). Απέχει μόλις 1 ώρα από το λιμάνι του Λαυρίου και είναι μία μικρή όαση που απέχει ελάχιστα από το «θόρυβο» της πόλης. Η Ιουλίδα είναι η Χώρα του νησιού, όπου μπορείς να περπατήσεις ανάμεσα σε αρχοντικά σπίτια, θα δοκιμάσεις το ξυνοτύρι του νησιού σε διάφορες συνταγές και θα πιεις και τα κοκτέιλ σου.

Ελαφόνησος

Τα κρυστάλλινα νερά της παραλίας του Σίμου σε περιμένουν για να βουτήξεις το πρωί και να βγεις το βράδυ ώστε να φας και σε κανά ταβερνάκι. Ανήκει στο νομό Λακωνίας και η κλασική διαδρομή είναι οδικώς μέχρι τη Νεάπολη και μετά περνάς απέναντι με καραβάκι. Αν αγαπάς τα water sports, εκεί θα κάνεις wind και kite surfing.

Πήλιο

Προτιμάς βουνό και πράσινο; Θέλεις να πας κάπου που να έχει δροσούλα το βράδυ και να ταξιδέψεις οδικώς; Το Πήλιο περιλαμβάνει υπέροχα γραφικά χωριά, όπως η Μακρυνίτσα και οι Μηλιές, ενώ όλα βρίσκονται (σχετικά) κοντά και σε παραλίες ώστε να συνδυάσεις το βουνό με τη θάλασσα. Δε γίνεται να μην επισκεφθείς τα τσιπουράδικα και να φύγεις χωρίς παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού.

ΠΗΓΗ