Αποκάλυψη – σοκ για τη δολοφονία Γραικού: «Άνοιξαν τον λάκκο δύο μέρες πριν τον θάψουν»

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, έφτασαν το πρωί της Πέμπτης (13/06), η Δέσποινα Γραικού και τα παιδιά της, συνοδευόμενοι από τον συνήγορο υπεράσπισής τους, Αλέξη Κούγια.

Η χήρα του δολοφονημένου επιχειρηματία Δημήτρη Γραικού επρόκειτο να δώσει συμπληρωματικά στοιχεία για την υπόθεση.

Σύμφωνα με τον γνωστό ποινικολόγο, έφτασαν στην ανακρίτρια για να καταθέσουν στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους και πιστεύουν ότι θα βοηθήσουν το έργο των ανακριτικών Αρχών.

«Τα στοιχεία συνηγορούν πως το έγκλημα ήταν προσχεδιασμένο καθώς οι λάκκοι στους οποίους θάφτηκαν η σορός και το αυτοκίνητο του Γραικού, είχαν ανοιχτεί δύο μέρες πριν», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Κούγιας. Επανέλαβε δε πως στο έγκλημα συμμετείχε και άλλο άτομο, που ακόμα δεν έχει συλληφθεί.

Ο κ. Κούγιας τόνισε ακόμη ότι άτομα τα οποία σχολίαζαν από διάφορες θέσεις την υπόθεση (δικηγόροι, δημοσιογράφοι, ερευνητές) οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη, έστω και σήμερα για το γεγονός ότι «στοχοποίησαν» την πελάτισσα του ως τη δολοφόνο του Γραικού και πως αν η δικαιοσύνη και η αστυνομία δεν έκαναν τη δουλειά τους σωστά, θα μπορούσε η ίδια να βρίσκεται σήμερα κατηγορούμενη.

Η Δέσποινα Γραικού από την πλευρά της έκανε λόγο για 2,5 μαρτυρικά χρόνια μέχρι να ομολογήσει ο κατηγορούμενος και να αποκαλυφθεί τι είχε συμβεί με τον σύζυγό της.

«Με είχε πάρει μια φορά τηλέφωνο και με είχε ρωτήσει πώς πάνε οι έρευνες», δήλωσε η ίδια. «Αργότερα είχα μάθει από τον ανιψιό του άντρα μου ότι έπαιρνε τηλέφωνο τη βδομάδα μία φορά, τον μήνα τρεις φορές για να μάθει πώς προχωρούν οι έρευνες» πρόσθεσε.

Πηγή