Κραυγή απόγνωσης από τους Αστυνομικούς – Γεμίζουν… βοθρολύμματα τα υπόγεια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης όταν βρέχει

Επαναφέρουν το πρόβλημα με νέα επιστολή τους οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας. Ζητούν να γίνει αυτοψία για να διαπιστωθεί εάν αυτό έχει επιπτώσεις στους Αστυνομικούς και τους πολίτες.

Με… βοθρολύμματα γεμίζουν τα υπόγεια του κτιρίου που στεγάζεται η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης κάθε φορά που βρέχει, όπως καταγγέλλουν – για ακόμη μια φορά – οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ.

Με επιστολή τους προς τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Υγείας Π.Ε. Ξάνθης αλλά και τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Δόμησης, επισημαίνουν το πρόβλημα ενώ ζητούν να γίνει αυτοψία ώστε να διαπιστωθεί η καταλληλότητα του χώρου.

“Η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης τα τελευταία χρόνια έχει επισημάνει προς την φυσική μας ηγεσία πολλές φορές τα προβλήματα – ακαταλληλότητα του κτηρίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης” αναφέρεται σχετικώς στην επιστολή των Αστυνομικών ενώ διευκρινίζεται πως “η κατάσταση έχει φτάσει σε απροχώρητο σημείο. Κάθε φορά που βρέχει επειδή έχει πρόβλημα το αποχετευτικό σύστημα του κτηρίου τα υπόγεια γεμίζουν με βοθρολύμματα με αποτέλεσμα να δημιουργούν αποπνικτική ατμόσφαιρα, χωρίς να γνωρίζουμε αν αυτό μπορεί να έχει επιπτώσεις στην υγεία των αστυνομικών αλλά και των πολιτών που εισέρχονται καθημερινά στην Δ.Α. Ξάνθης”.

Γεμίζουν τα φρεάτια!
Στην ίδια επιστολή τονίζεται πως οι ρωγμές που υπάρχουν στα δύο υπόγεια επιτρέπουν να εισέρχονται σε αυτά ύδατα με αποτέλεσμα όχι μόνο την διάβρωση του σκυροδέματος και των σιδήρων, αλλά να γεμίζουν και τα φρεάτια των ανελκυστήρων δημιουργώντας κίνδυνο για την χρήση τους.

“Θα σας παρακαλούσαμε για αυτούς τους λόγους, συνεργεία των υπηρεσιών σας, να προβούν το συντομότερο δυνατόν σε διενέργεια αυτοψίας των χώρων του κτηρίου, γνωρίζοντας μας αν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία των αστυνομικών και πολιτών. Ακόμα θα παρακαλούσαμε τα αποτέλεσμα της αυτοψίας να κοινοποιηθούν στους αρμόδιους φορείς, ώστε να λάβουν γνώση για τις υπάρχουσες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας και να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες προς επίλυση τους”καταλήγει η επιστολή των Αστυνομικών, που αναρτήθηκε και στο facebook.