Πολυμελές κύκλωμα απατεώνων «έγδυνε» ηλικιωμένους – 640 χιλ. ευρώ τουλάχιστον η λεία τους

Πολυμελές κύκλωμα απατεώνων, τα μέλη του οποίου τον τελευταίο χρόνο «έγδυσαν» δεκάδες ηλικιωμένους, με το πρόσχημα ότι συγγενικά τους πρόσωπα ενεπλάκησαν σε τροχαία ατυχήματα και χρήζουν ιατρικής βοήθειας ή νομικής υποστήριξης, εξάρθρωσαν οι αστυνομικές Αρχές της Βορείου Ελλάδος. Η λεία τους περιλαμβάνει 640.000 ευρώ, λίρες και χρυσαφικά.

Το κύκλωμα φαίνεται ότι αριθμούσε τουλάχιστον 20 μέλη, μεταξύ αυτών δύο άτομα στους οποίους αποδίδεται «ηγετικός» ρόλος. Τα φερόμενα ως μέλη έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ η μόνη σύλληψη που έγινε έως στιγμής αφορά άνδρα, με βουλγαρική και κυπριακή υπηκοότητα, που εντοπίστηκε στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας. Πρόκειται για έναν εκ των φερομένων ως «εγκεφάλων» της εγκληματικής οργάνωσης και ήδη εκδόθηκε στην Ελλάδα.

Όπως έγινε γνωστό, η δράση του κυκλώματος ξεκίνησε στις αρχές του προηγούμενου έτους. Φαίνεται, δε, ότι επεκτάθηκε σε όλη την Ελλάδα και μόνο στη Θεσσαλονίκη «μετράει» περίπου εκατό τετελεσμένες απάτες. Εξάλλου, βαρύνεται με άλλες τουλάχιστον 280 απόπειρες απάτης σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Ανακοινώσεις για την υπόθεση θα κάνει στις 12:00 το μεσημέρι ο διευθυντής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης Νίκος Ζησιμόπουλος.