Διεθνής επιχείρηση με κατάσχεση 929.897 τσιγάρων – Συνελήφθησαν 107 άτομα, εκ των οποίων οι 50 Έλληνες

Η ΕΛ. ΑΣ συμμετείχε σε διεθνή επιχείρηση με κωδική ονομασία ECLIPSE, από τις 7-18 Μαρτίου, κατά την οποία συνελήφθησαν 107 άτομα.

Η επιχείρηση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Κέντρου Επιβολής του Νόμου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (SELEC), με τη συμμετοχή των κρατών – μελών του και συγκεκριμένα τις εξής χώρες: Ελλάδα, Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Ουγγαρία, πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Σερβία και Τουρκία, ενώ συμμετείχαν και οι εταίροι του Κέντρου.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν συνολικά 7.554 έλεγχοι, βεβαιώθηκαν 83 παραβάσεις και κατασχέθηκαν 929.897 τσιγάρα και 298 κιλά καπνού, ενώ σε 3 περιπτώσεις βρέθηκε και κατασχέθηκε εξοπλισμός κοπής καπνού. Παράλληλα, συνελήφθησαν 107 άτομα, εκ των οποίων 50 Έλληνες, 31 υπήκοοι Πακιστάν, 14 Αλβανίας, 4 Βουλγαρίας, 3 Μπαγκλαντές, 2 Ρουμανίας, 2 Συρίας και ένας υπήκοος Π.Γ.Δ.Μ.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας, υποδυόμενα τους διανομείς φαγητού, διακινούσαν μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων και καπνού στην περιοχή της Νέας Ιωνίας Αττικής.

Επίσης, χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 59χρονου Έελληνα στην Κομοτηνή, γιατί σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 14 συσκευασίες και πλαστικό δοχείο με καπνό συνολικού βάρους 51.445 κιλών, δυο νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστο καπνό, συνολικού βάρους 1,902 κιλών, καθώς και αυτοσχέδιο ηλεκτρικό μηχάνημα κοπής καπνού. Για αυτά τα καπνικά προϊόντα δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.