Ιωάννινα: Στα χέρια της αστυνομίας ο «δράκος» – Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Δυο από τα θύματά του, τον αναγνώρισαν ωστόσο οι Αρχές εκφράζουν φόβους πως υπάρχουν περισσότερα.

Τέλος στη δράση του άνδρα που παρενοχλούσε τις τελευταίες ημέρες γυναίκες σε διάφορα σημεία της πόλης των Ιωαννίνων έβαλε η Ασφάλεια Ιωαννίνων.

Δράστης είναι ένας 34χρονος με καταγωγή από την Αλβανία που διέμενε χρόνια στην περιοχή ενώ στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για άλλα αδικήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 34χρονος που κρατείται στην Ασφάλεια Ιωαννίνων αναγνωρίστηκε ήδη από δύο γυναίκες που έχουν κάνει καταγγελίες τις προηγούμενες ημέρες. Ο 34χρονος φαίνεται ότι έχει παραδεχθεί ότι προχώρησε σε παρενόχληση σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις, όμως η αστυνομία είναι πεισμένη από τα στοιχεία που διαθέτει ότι οι παρενοχλήσεις είναι πολύ περισσότερες.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Στην ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου που δόθηκε την Κυριακή αναφέρεται:

Υποθέσεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος διερχόμενων γυναικών, το τελευταίο χρονικό διάστημα στα Ιωάννινα, χειρίστηκε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών, ταυτοποιήθηκε ως δράστης 34χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας, ο 34χρονος κατηγορείται ότι, το τελευταίο τετραήμερο, δρώντας σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα της ημέρας, παρενοχλούσε νεαρές διερχόμενες γυναίκες, σε περιοχές της πόλης των Ιωαννίνων, προβαίνοντας σε ασελγείς χειρονομίες σε βάρος τους.

Αστυνομικοί, που ανέλαβαν τη διερεύνηση της υπόθεσης, στο πλαίσιο ερευνών, κατάφεραν να εντοπίσουν τον κατηγορούμενο και αφού τον προσήγαγαν, ταυτοποιήθηκε ως δράστης των ανωτέρω αδικημάτων.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Πηγή