Τυχερά παιχνίδια και ναρκωτικά σε καφετέρια στην Καλλιθέα

Καφετέρια στην Καλλιθέα είχε μετατραπεί σε χώρο όπου διεξαγόταν παράνομα τυχερά παιχνίδια και άλλες παράνομες δραστηριότητες.

Όπως προέκυψε, η είσοδος στο κατάστημα πραγματοποιούνταν από πόρτα ασφαλείας η οποία άνοιγε με τηλεχειριστήριο μπουτόν από υπάλληλο που βρισκόταν εσωτερικά αυτού (face control), ενώ στον εξωτερικό χώρο υπήρχαν κάμερες, κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης για την επιτήρηση του χώρου προς αποφυγή των ελέγχων από τις διωκτικές αρχές.

Κατά τον έλεγχο στο κατάστημα που λειτουργούσε χωρίς άδεια, διαπιστώθηκε να διενεργούνται παράνομα τυχερά παίγνια ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 57 ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τρεις server, επιτραπέζια ρουλέτα συνδεδεμένη με έξι οθόνες αφής, τηλεόραση, κάμερα και δύο συσκευές καταγραφής, έξι κάμερες κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης μαζί με καταγραφικό και οθόνη.

Από την περαιτέρω έρευνα στο κατάστημα εντοπίστηκαν, σε ειδικό χώρο που είχε διαμορφωθεί ώστε να μην γίνεται αντιληπτή η ύπαρξη του και κατασχέθηκαν: δύο νάιλον συσκευασίες περιέχουσες ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους ενός κιλού, βαλιτσάκι με μάρκες και 13 τράπουλες, το χρηματικό ποσό των 889 ευρώ.

Ο 65χρονος ιδιοκτήτης, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Επίσης, βεβαιώθηκαν παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας και θα ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες (ΔΟΥ, ΙΚΑ κ.λπ.) για την επιβολή των σχετικών κυρώσεων.a