Πανελλήνιες 2019 – Νεοελληνική Γλώσσα: Πώς κρίνεται το θέμα της Έκθεσης

07/06/2019 13:09

Πανελλήνιες 2019: Σε ένα κλασικό θέμα εξετάστηκαν οι τελειόφοιτοι των ΓΕΛ στη Νεοελληνική Γλώσσα – Έκθεση σήμερα, Παρασκευή (07/06).

Σύμφωνα με το ακαδημαϊκό τμήμα του φροντιστηρίου Πουκαμισάς, οι μαθητές της Γ’ ΓΕΛ αντιμετώπισαν ένα κλασικό θέμα στη Ν. Γλώσσα στο ξεκίνημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2019.

Μέσω ενός δοκιμίου του Norberto Bobbio (Ιταλός φιλόσοφος, πολιτειολόγος και πολιτικός), οι υποψήφιοι κλήθηκαν να συντάξουν ένα άρθρο 500 – 600 λέξεων, στο οποίο έπρεπε να προσεγγίσουν τον ρόλο του δημοκρατικού πολίτη στην καθημερινότητά του, καθώς και τις δράσεις, με τις οποίες το σχολείο θα συμβάλλει στη διαμόρφωση δημοκρατικών πολιτών.

Γενικότερα, το κριτήριο αξιολόγησης κρίνεται ιδιαιτέρως απαιτητικό, με θέματα που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της ύλης του μαθήματος. Οι ερωτήσεις απαιτούσαν ιδιαίτερη αντιληπτική ικανότητα από την πλευρά των μαθητών και, σε κάθε περίπτωση, σωστή τεκμηρίωση με στοιχεία του κειμένου. Το κείμενο αναφοράς ήταν πυκνό σε νοήματα και, ως εκ τούτου, η περιληπτική του απόδοση χρειαζόταν αυστηρή συγκέντρωση και βαθιά κατανόηση, ώστε ν’ αποδοθούν σωστά οι βασικοί του θεματικοί άξονες.

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας – Έκθεσης

Δείτε ΕΔΩ τις απαντήσεις των θεμάτων στη Νεοελληνική Γλώσσα – Έκθεση


Πηγή

Εγγραφή στις αναθεωρήσεις και τα σχόλια του άρθρου
( 0 Εγγεγραμμένοι )
X

Εγγραφή στις αναθεωρήσεις και τα σχόλια του άρθρου

E-mail : *


ΣΧΟΛΙΑ

Ο παρών ιστότοπος δεν είναι υπεύθυνος για τα σχόλια των αναγνωστών

Μπορείτε να εγγραφείτε στην παρακολούθηση των σχολίων και των ανανεώσεων του άρθρου από το σύνδεσμο στο τέλος της ανάρτησης