Εγκρίθηκε ο ειδικός κανονισμός λειτουργίας του τουριστικού Λιμένα Γουβών Κέρκυρα

Με υπογραφή του Υπουργού Τουρισμού Θανάση Θεοχαρόπουλου εγκρίνεται ο ειδικός κανονισμός λειτουργίας του τουριστικού Λιμένα Γουβιών Κέρκυρας.

Ο Υπουργός Τουρισμού Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ενέκρινε τον Ειδικό Κανονισμό Λειτουργίας του τουριστικού Λιμένα Γουβιών στην Κέρκυρα.

Με την έγκριση του Ειδικού Κανονισμού, ολοκληρώνεται πλέον ο προσδιορισμός των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών ελλιμενισμού των σκαφών και της οργάνωσης των εγκαταστάσεων που βρίσκονται μέσα στη χωροθετημένη ζώνη του τουριστικού λιμένα ενώ διευκολύνεται η εύρυθμη λειτουργία του από τον φορέα διαχείρισης.

Δυνατότητα ελλιμενισμού και χρήσης των εγκαταστάσεων του τουριστικού λιμένα, έχουν σκάφη αναψυχής των οποίων το μήκος κυμαίνεται από 4 έως 50 μέτρα και το βύθισμα αυτών δεν υπερβαίνει τα 5,5 μέτρα. Επίσης, διαθέτει χώρο για ελλιμενισμό 1068 συνολικά σκαφών, σε ανάλογες θέσεις στις προβλήτες.

Η χερσαία ζώνη του, περιλαμβάνει τις απαραίτητες κτιριακές εγκαταστάσεις για την πλήρη εξυπηρέτηση των επιβαινόντων στα σκάφη και των επισκεπτών. Στις χερσαίες εγκαταστάσεις δύνανται να αναπτύσσονται δραστηριότητες είτε από την Διεύθυνση του λιμένα είτε από τρίτους, στους οποίους η Διεύθυνση του λιμένα δύναται να υπεκμισθώνει χώρους για την εξάσκηση των επαγγελματικών δραστηριοτήτων τους.

Επιπρόσθετα, ο τουριστικός λιμένας, διαθέτει σχέδιο αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης το οποίο έχει σκοπό την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στο θαλάσσιο περιβάλλον.


Πηγή