ΟΑΕΔ – Κοινωνικός Τουρισμός: «Βροχή» αιτήσεων – Δείτε πώς θα κάνετε δωρεάν διακοπές

Για το ολοκληρωμένο πλέγμα των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ, η διοικήτρια του Οργανισμού, Μαρία Καραμεσίνη. 

Όπως επισήμανε, για το πρόγραμμα «υπήρχε πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον», από 70.000 γονείς παιδιών, ηλικίας 6-16 ετών, τα οποία θα πάνε δωρεάν σε παιδικές κατασκηνώσεις για 15 ημέρες.

Η μόνη διαδικασία που εκκρεμεί πλέον, ως προς το συγκεκριμένο πρόγραμμα, είναι το να έρθουν οι γονείς σε επαφή με τις κατασκηνώσεις, για να κάνουν τις κρατήσεις.

Πλέον, ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, ενώ ενεργοποιείται εκ νέου και το πρόγραμμα της χορήγησης δωρεάν βιβλίων και εισιτηρίων θεατρικών παραστάσεων από τον ΟΑΕΔ σε συγκεκριμένες κατηγορίες ανέργων και εργαζομένων.

«Όπως γίνεται αντιληπτό ο ΟΑΕΔ δεν δίνει μόνο βοηθήματα και επιδόματα ανεργίας, έχει ένα πολύ ολοκληρωμένο σύστημα κοινωνικών παροχών μέσα από αυτά τα προγράμματα, ενώ έχουμε και άλλες δραστηριότητες, δράσεις οι οποίες δείχνουν ότι έχουμε κι ένα άλλο προφίλ, πλην του να βοηθάμε τους ανέργους» τόνισε η κυρία Καραμεσίνη, που έκανε λόγο για ένα «ολοκληρωμένο σύστημα κοινωνικών παροχών».

Πηγή