Επικίνδυνοι κακοποιοί και οπλισμένοι οι Αλβανοί δραπέτες του Μεταγωγών που διαφεύγουν (vid, pics)

Άκρως επικίνδυνοι και οπλισμένοι είναι οι δραπέτες που κατάφεραν να ξεφύγουν με κινηματογραφικό τρόπο από τα κρατητήρια της Διεύθυνσης Μεταγωγών στην Πέτρου Ράλλη τα ξημερώματα της Δευτέρας

Πρόκειται για τέσσερις κρατούμενους αλβανικής καταγωγής που είχαν πρόσφατα προκαλέσει επεισόδιο στις Φυλακές Κορυδαλλού και αποπειράθηκαν να έρθουν σε συμπλοκή με άλλους συγκρατούμενούς τους σε διπλανή πτέρυγα από την δική τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας εξ αυτών είναι ο άνδρας που καταδικάστηκε για τη δολοφονία του νεαρού σεφ στην Καισαριανή το 2012, ενώ ο δεύτερος είναι ο ληστής των οικιακών βοηθών του γνωστού τραγουδιστή Λευτέρη Πανταζή.

Ο τρίτος είναι ο πρωταγωνιστής της αναταραχής στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ είχε εμπλακεί και σε συμπλοκή ανάμεσα σε ομάδες Αλβανών και ομογενών από Ρωσία, κατά την οποία σκοτώθηκε ένας 33χρονος, υπόδικος για απόπειρα ληστείας και οπλοφορία. Ο τέταρτος συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα στην οδό Μικράς Ασίας κοντά στη λαχαναγορά του Ρέντη.

Το χρονικό της απόδρασης

Ήταν 3.30 τα ξημερώματα της Δευτέρας όταν ένας από τους δραπέτες προφασίστηκε ότι ένιωσε αδιαθεσία και έπεσε στο πάτωμα του κελιού. Όταν ο αστυνομικός μπήκε στο κελί να δει τι συμβαίνει, οι υπόλοιποι τον ακινητοποίησαν με ένα αιχμηρό αντικείμενο που είναι άγνωστο πώς βρέθηκε στην κατοχή τους, του άρπαξαν το πιστόλι και το κινητό και αποχώρησαν.

Κατέβηκαν στο προαύλιο όπου εντόπισαν μια γυναίκα αστυνομικό που έκανε περιπολία με περιπολικό εσωτερικά των εγκαταστάσεων. Με την απειλή του όπλου που πήραν από τον προηγούμενο αστυνομικό, την ανάγκασαν να σταματήσει και επιβιβάστηκαν και οι τέσσερις στο περιπολικό μαζί με την αστυνομικό μέχρι την πύλη.

Σε αυτό το σημείο βρήκαν τον σκοπό, τον οποίο απείλησαν και αφόπλισαν προτού εξαφανιστούν στους γύρω δρόμους έχοντας στην κατοχή τους δύο υπηρεσιακά όπλα. Ένα περιπολικό όμως ξεκίνησε καταδίωξη και ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών, χωρίς όμως να υπάρξει αποτέλεσμα.

Ο ένας εκ των τεσσάρων συνελήφθη στην οδό Μικράς Ασίας κοντά στη λαχαναγορά του Ρέντη, ενώ για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών είναι σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό της ΕΛΑΣ.

Διάλογοι σοκ δραπετών – αστυνομικών: «Δώσε το όπλο θα τη σκοτώσουμε»

Σύμφωνα με δημοσίευμα, τα ξημερώματα της Δευτέρας εξελίχθηκε μία διαπραγμάτευση θρίλερ ανάμεσα στον σκοπό της κεντρικής πύλης και στους τέσσερις επικίνδυνους δραπέτες που απειλούσαν να σκοτώσουν γυναίκα αστυνομικό.

Οι σκληροί ποινικοί ξεδίπλωσαν ένα καλά οργανωμένο σχέδιο, εκθέτοντας τα μέτρα ασφάλειας στις εγκαταστάσεις των Διευθύνσεων Μεταγωγών και Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη. Αρχικά, ο ένας επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας και έπεισε τον σκοπό των κρατητηρίων να ανοίξει το κελί του για να πάρει το φάρμακό του από το σάκο του.

«Κατά τη διαδικασία του επανεγκλεισμού του στην πτέρυγα και προτού η ηλεκτρονική πόρτα κλείσει, ο κρατούμενος απείλησε με αυτοσχέδιο μαχαίρι μήκους 30 εκατοστών τον αστυνομικό. Ταυτόχρονα, προτού κλείσει η πόρτα ασφάλειας βγήκαν με δύναμη οι υπόλοιποι τρεις κρατούμενοι και χρησιμοποιώντας τον σκοπό ως όμηρο με τη χρήση μαχαιριού, ακινητοποίησαν τους σκοπούς, ασφαλίζοντάς τους με χειροπέδες. Στη συνέχεια αφαίρεσαν τα κινητά τηλέφωνα των δεσμοφυλάκων και ένα υπηρεσιακό πιστόλι και κινήθηκαν μέσω της εσωτερικής σκάλας στο υπόγειο του κτιρίου», σημειώνει η αναφορά της Αστυνομίας.

Στη συνέχεια, οι δραπέτες βγήκαν στο προαύλιο και ήρθαν αντιμέτωποι με γυναίκα αστυνομικό που περιπολούσε. Την απείλησαν με όπλο και την πήραν όμηρο. Ταυτόχρονα επιβιβάστηκαν στο περιπολικό και κατευθύνθηκαν στην κεντρική πύλη όπου ο σκοπός προσπαθούσε με ψυχραιμία να σώσει τη συνάδελφό του και να κερδίσει χρόνο ώστε να φτάσουν ενισχύσεις.

-«Άνοιξε τώρα την πόρτα. Θα την σκοτώσουμε» του είπαν οι δραπέτες.

– «Η πόρτα είναι χαλασμένη. Δεν ανοίγει. Αφήστε την κοπέλα», απάντησε ο σκοπός.

-«Άνοιξε, θα την πυροβολήσουμε στο κεφάλι», επέμειναν οι κακοποιοί.

-«Χάνετε το χρόνο σας και θα συλληφθείτε όταν έρθουν ενισχύσεις. Αφήστε τη συνάδελφο να φύγει. Ο μόνος τρόπος να φύγετε είναι με τα πόδια».

– «Δώσε μας το όπλο σου, αλλιώς θα τη σκοτώσουμε», απείλησαν ξανά.

-«Θα σας δώσω το όπλο μόνο αν αφήσετε την αστυνομικό», απάντησε ο σκοπός.

Οι δραπέτες κατάλαβαν ότι χάνουν χρόνο και δέχθηκαν την ανταλλαγή του όπλου με την όμηρο. Το επόμενο βήμα τους ήταν να φύγουν τρέχοντας.