Δολοφονία Γραικού: Θρήνος στο «τελευταίο αντίο» από την οικογένειά του

Στην τελευταία του κατοικία οδήγησαν το μεσημέρι του Σαββάτου (1/6) συγγενείς και φίλοι τον δολοφονημένο επιχειρηματία Δημήτρη Γραικό. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στην Πεντάλοφο Θεσσαλονίκης.

Η οικογένειά του (παιδιά, γυναίκα και οι δύο αδερφές του) ήταν συντετριμμένοι αλλά είπαν το «τελευταίο αντίο» στον άνθρωπό τους, σχεδόν τρία χρόνια από την τελευταία φορά που τον αντίκρυσαν ζωντανό πριν εξαφανιστεί μετά από το ραντεβού του με τον έμπορο κρεάτων, που ομολόγησε πως των δολοφόνησε.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ο θάνατος του 59χρονου στα χέρια του εμπόρου κρεάτων, ήταν βίαιος και μαρτυρικός.

Μαρτυρικό το τέλος του επιχειρηματία – Τα βίαια χτυπήματα και τα ίχνη από ασφυξία

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Espresso”, παρά το ότι το πτώμα του Δημήτρη Γραικού ήταν θαμμένο δυόμισι χρόνια, βρέθηκε σε κατάσταση σαπωνοποίησης, εξαιτίας του νοτισμένου εδάφους, γεγονός που επέτρεψε στον ιατροδικαστή να διακρίνει ότι ο άτυχος άνδρας βασανίστηκε και πιθανότατα θάφτηκε ζωντανός.

Είναι πιθανό, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο 59χρονος να ήταν εν ζωή (ωστόσο χωρίς τις αισθήσεις του) όταν ο 46χρονος τον έθαψε κάτω από τόνους χώματος. Για το λόγο αυτό θα εξεταστούν οι πνεύμονες του Δημήτρη Γραικού καθώς υπάρχει η υπόνοια ότι ο θάνατός του προήλθε από ασφυξία.

Ο δικηγόρος των αδελφών του θύματος Νίκος Διαλυνάς αποκάλυψε μιλώντας στην Αγγελική Νικολούλη:

«Βρέθηκα στο χώρο του νεκροτομείου και τα χτυπήματα που είδα στη σορό του άτυχου Γραικού, μαρτυρούσαν μένος. Μιλάμε για τέσσερα σπασμένα πλευρά που τρύπησαν τους πνεύμονες, σπασμένη μύτη και πολλά άλλα χτυπήματα».

Προθεσμία για να απολογηθεί

Στον 46χρονο ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οδηγήθηκε χθες (31/05) στην Ε’ τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, από την οποία πήρε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Τετάρτης (05/06).

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου ισχυρίζεται ότι δεν πρόκειται για ανθρωποκτονία από πρόθεση καθώς ο θάνατος του 59χρονου «επήλθε πάνω στον καυγά» που είχαν οι δύο άνδερς το βράδυ της 3ης Νοεμβρίου 2016.

Πηγή