Όλο το χρονικό της “μπίζνας” που έστησε ο πρώην Δήμαρχος στο Μεσολόγγι μεταφέροντας μετανάστες με αεροπλάνο (φωτός)

Τέλος στη δράση εγκληματικής ομάδας τα μέλη της οποίας είχαν στήσει «φάμπρικα» παράνομων μεταφορών μεταναστών από την Ελλάδα προς χώρες της δυτικής Ευρώπης με τη χρήση μικρών αεροπλάνων, έβαλε η Ελληνική Αστυνομία.

Όπως ανακοινώθηκε συνελήφθησαν πρωινές ώρες της Πέμπτης, μετά από συντονισμένη επιχείρηση στο Μεσολόγγι, στην Αθήνα, στην Καλλιθέα, στο Μαρούσι, στη Φιλοθέη και στα Καλύβια Αττικής, έξι μέλη της ομάδας μεταξύ των οποίων και ο «εγκέφαλος»! Συγκεκριμένα, πρόκειται για τέσσερις Έλληνες ηλικίας 43, 44, 57 και 69 ετών και δύο Ιρακινούς, ηλικίας 31 και 47 ετών οι οποίοι λίγο πριν τη σύλληψή τους είχαν μεταφέρει οδικώς, από την Αθήνα στο Μεσολόγγι, επτά μετανάστες μαζί με τον 57χρονο Έλληνα πιλότο, κατά την προετοιμασία απογείωσης του αεροσκάφους, από διάδρομο της περιοχής.

Επιπλέον, συνελήφθησαν τρείς Ιρακινοί οι οποίοι θα ταξίδευαν με το αεροπλάνο, ενώ τα τέσσερα ανήλικα που συνόδευαν, ετέθησαν υπό προστατευτική φύλαξη.

Αναλυτικότερα, ύστερα από πολύμηνη έρευνα της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, σχετικά με εγκληματικό δίκτυο δραστηριοποιούμενο στη μεταφορά μεταναστών και στη διακίνηση ναρκωτικών από την ελληνική επικράτεια προς χώρες της δυτικής Ευρώπης, αποκαλύφθηκε η δράση του κυκλώματος και η εμπλοκή Ελλήνων και αλλοδαπών, οι οποίοι οργάνωναν και συντόνιζαν τη μεταφορά με μικρά αεροσκάφη και εικονικά σχέδια πτήσης,  από την Ελλάδα προς την Ιταλία, μεταναστών, με αμοιβή  που κυμαίνονταν από -4.500- έως -7.500- ευρώ το άτομο.

Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, είχαν διακριτούς ρόλους. Αρχηγικό μέλος και οργανωτής των παράνομων μεταφορών ήταν ο 43χρονος Ιρακινός, με άμεσο συνεργάτη του τον 57χρονο Έλληνα, ο οποίος ήταν πιλότος και είχε αναλάβει τις επαφές στο εξωτερικό. Ο 31χρονος Ιρακινός, ήταν ο υπεύθυνος για την εξεύρεση των υποψηφίων προς μεταφορά μεταναστών, ο 43χρονος Έλληνας ήταν πιλότος, που πραγματοποιούσε τις μεταφορές, ο 44χρονος Έλληνας εξασφάλιζε το χώρο διαμονής-απόκρυψης των προς μεταφορά μεταναστών, ενώ ο 69χρονος Έλληνας, συνέδραμε στην παράνομη αερομεταφορά.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε, εξακριβώθηκαν επιπλέον δώδεκα  παράνομες μεταφορές, κατά τον ίδιο τρόπο από την Ελλάδα προς την Ιταλία.

Σε ενεργηθείσες έρευνες σε οικίες, οχήματα και χώρους, χρησιμοποιούμενους από τα μέλη του κυκλώματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– Ένα αεροσκάφος

– Το χρηματικό ποσό των 34.430 ευρώ

– Δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα

– Μία αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους 5 γραμμαρίων  και ένα τσιγαριλίκι

– Μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία με κατεργασμένη κάνναβη μικτού βάρους -1,8- γραμμαρίων

– Εκατό κυνηγετικά φυσίγγια

– Δεκαεννέα συσκευές κινητής τηλεφωνίας

Η έρευνα για την αποκάλυψη και άλλων συνεργών της εγκληματικής ομάδας συνεχίζεται. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

17-3-2016 ΦΩΤΟ 1

17-3-2016 ΦΩΤΟ 2

17-3-2016 ΦΩΤΟ 3