Δολοφονία Γραικού – Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που η ΕΛ.ΑΣ. εντοπίζει το θαμμένο αυτοκίνητό του

Σε δηλώσεις σχετικά με την εξιχνίαση της υπόθεσης ανθρωποκτονίας σε βάρος 59χρονου επιχειρηματία προχώρησαν σήμερα ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Ζησιμόπουλος και ο προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Θεσσαλονίκης, Α/Β’ Χρήστος Δημητρακόπουλος.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ. η υπόθεση είχε απασχολήσει το πανελλήνιο από το Νοέμβριο του 2016. «Στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκε χθες ενταφιασμένη η σoρός του εξαφανισθέντα, σε αγροτική έκταση στην ευρύτερη περιοχή του χωριού Ανατολικό Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για ανθρωποκτονία με δράστη 46χρονο ημεδαπό άντρα ο οποίος συνελήφθηδυνάμει σχετικού Εντάλματος. Η υπόθεση αφορά ανθρωποκτονία, την οποία εξιχνίασαν, στο πλαίσιο ερευνών, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 46χρονος ημεδαπός, ο οποίος συνελήφθη δυνάμει σχετικού Εντάλματος για ανθρωποκτονία με πρόθεση».

Στο δελτίο τύπου, αναφέρεται το χρονικό της διαλεύκανσης της υπόθεσης από την Αστυνομία. «Χθες (30-05-2019), αστυνομικοί έχοντας επικεντρώσει τις έρευνές τους σε αγροτική έκταση του χωριού Ανατολικό Θεσσαλονίκης, ζήτησαν τη συνδρομή και τη συνεργασία ομάδας επιστημόνων – ερευνητών του ΑΠΘ για την εξερεύνηση του υπεδάφους με εξειδικευμένη μέθοδο. Υπό τον συντονισμό του Διευθυντή του εργαστηρίου εφαρμοσμένης γεωφυσικής του Τμήματος Γεωλογίας, πραγματοποιήθηκε γεωφυσική διασκόπηση σε μεγάλη αγροτική έκταση πέραν των ορίων ιδιοκτησίας του δράστη. Αποτέλεσμα ήταν ο εντοπισμός φορτηγού οχήματος του θύματος σε βάθος και μάλιστα σε θέση ανατροπής.

Εξεταζόμενος ο δράστης, ομολόγησε την πράξη του, ενώ υπέδειξε σημείο κοντά στο όχημα, όπου είχε θάψει τη σορό του εξαφανισθέντα, η οποία εντοπίστηκε και ανασύρθηκε έπειτα από εκσκαφή που πραγματοποιήθηκε με σκαπτικό μηχάνημα».

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.