Δημήτρης Γραικός: «Τον έθαψαν σε χωράφι και τον έσπειραν;»

Ο Δημήτρης Γραικός 59 χρόνων, χάθηκε μυστηριωδώς το απόγευμα της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου από τα σφαγεία της Χαλάστρας, με ένα αγροτικό αυτοκίνητο HILUX TOYOTA με αριθμό κυκλοφορίας ΝΑΥ 1252.

«Κάθε μέρα περιμένουμε να μάθουμε κάτι. Είναι σκοτωμένος; Να πάμε να ανάψουμε κάνα κεράκι…». Μ’ αυτά τα λόγια ο αδελφός του αγνοούμενου επιχειρηματία περιέγραφε στην κάμερα του «Τούνελ» την αγωνία που βίωναν καθημερινά τα αδέλφια του, από τότε που άνοιξε η γη και τον κατάπιε.

«Υποβάλαμε μήνυση γιατί πρέπει να μάθουμε την αλήθεια. Το αμάξι του που πήγε; Το θάψανε κι αυτό μαζί του, μετά το σπείρανε και το έκαναν πάλι χωράφι; Η αστυνομία τι κάνει; Θα περιμένω τη Νικολούλη να τον βρει μετά από δέκα χρόνια, όπως βρήκε το παιδί της μάνας στα αζήτητα; Τότε δεν θα ζω» έλεγε στο «Τούνελ» οργισμένος και συγκινημένος.

«Δεν μπορεί, εκεί στα σφαγεία, κάποιος θα είδε κάτι, κάποιος γνωρίζει… Γι αυτό απευθύνω έκκληση, όπως ξέρει ας μιλήσει , να μάθουμε τι έγινε ο άνθρωπος μας… Τι ήταν, σκυλί και το πετάξαμε; Άνθρωπος ήταν, για όνομα του Θεού, που πάμε;» τόνιζε με έμφαση.

Επιπλέον, είχε αναφέρει πως ο αδελφός του πριν χαθεί, είχε κάνει επενδύσεις με σκοπό να εκσυγχρονίσει την κτηνοτροφική μονάδα του, που αξίζει μια περιουσία.

«Εδώ στον Λουδία ξεπλένουν… αμαρτίες»

Τα αδέλφια του αγνοούμενου επιχειρηματία Δημήτρη Γραικού επέμεναν μέχρι να βρουν την άκρη του μπερδεμένου νήματος.

Με τη συνδρομή του νομικού τους συμβούλου Νίκου Διαλυνά και τους πιστοποιημένους ερευνητές του ΟΦΚΑΘ, ερεύνησαν και τον βυθό του Λουδία, μετά τον Αξιό ποταμό.

Tο εξοπλισμένο με σόναρ σκάφος, τους «όργωσε» το ποτάμι για να βρει ένα ίχνος του αυτοκινήτου με το οποίο χάθηκε ο Γραικός.

Ο θηροφύλακας Θανάσης Καρακώστας, υπέδειξε στην κάμερα της εκπομπής ένα από τα σημεία «κλειδιά» στην πορεία του αγνοούμενου. Εκεί που ο ποταμός σχηματίζει διακλάδωση και συνεχίζει προς την εκβολή του στον Θερμαϊκό κόλπο. Από την επάνω πλευρά, το ποτάμι φτάνει στο φράγμα του χωριού Λουδίας, κοντά στο Ανατολικό, περιοχή απ΄όπου εξαφανίστηκε ο Δημήτρης Γραικός.

Ο δύτης και υπεύθυνος της επιχείρησης Κώστας Χέλμης, εξήγησε στην ρεπόρτερ του «Τούνελ» πως το σόναρ με το ειδικό μάτι που χρησιμοποιούν στα ποτάμια, απεικονίζει με εξαιρετική ακρίβεια το βυθό. Ανέφερε πως κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους, οι εθελοντές μίλησαν με κατοίκους της περιοχής που τους υπέδειξαν συγκεκριμένα σημεία όπου θα μπορούσε να βυθιστεί ένα αμάξι, για να τα ελέγξουν. Τόνισε πως ο Λουδίας διαφέρει από τον Αξιό ποταμό, καθώς παρουσιάζει σημαντικές ιδιαιτερότητες. Η ροή του δεν είναι έντονη, αλλά έχει «πονηρές» προσβάσεις. Οι εθελοντές κλήθηκαν να ελέγξουν μία περιοχή δεκατριών μιλίων, σε βάθος έξι μέτρων.

«Όταν κάναμε την χαρτογράφηση της περιοχής, μας πλησίασαν κάτοικοι και μας είπαν πως το ποτάμι αυτό ξεπλένει… αμαρτίες…» είχε πει χαρακτηριστικά στο «Τούνελ», ο πρόεδρος του ΟΦΚΑΘ Χρήστος Ράμος.

«Η έρευνα μας απέκλεισε το ενδεχόμενο το αυτοκίνητο του Δημήτρη Γραικού να βρίσκεται σε ένα από τα δύο ποτάμια» είπε χαρακτηριστικά στο «Τούνελ», ο υπεύθυνος της επιχείρησης Κώστας Χέλμης.

Τα αποτελέσματα της καταγραφής του σόναρ στον βυθό του Λουδία παρακολούθησε και ο νομικός σύμβουλος των αδελφών του αγνοούμενου, Νίκος Διαλυνάς.

«Θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε. Από τη στιγμή που ο Γραικός δεν είναι σε κανένα από τα ποτάμια της περιοχής, είναι ή θαμμένος ή καμένος…» τόνιζε με έμφαση.

Τελικά, αποδείχτηκε πώς ο Γραικός δολοφονήθηκε και θάφτηκε.

Πηγή