Έρευνα σε βάθος τής Κρατικής Ασφάλειας για “μαϊμού” σκοπευτικούς αγώνες αλλά και άδειες οπλοφορίας – Στο μικροσκόπιο οι άδειες που κατέχουν άτομα χωρίς να πληρούν προϋποθέσεις

Η δημοσιοποίηση τής σύλληψης του γνωστού οπλοπώλη για πλαστογραφία και χορήγηση πλαστών ιατρικών γνωματεύσεων από γιατρό, που έχει αποβιώσει, έφερε πολλές νέες καταγγελίες στην Κρατική Ασφάλεια. Οι νέες καταγγελίες αφορούν κυρίως σε σκοπευτικούς συλλόγους αφού σύμφωνα με αυτές τις καταγγελίες, οι σύλλογοι κάνουν ό,τι μπορούν για να… εξυπηρετήσουν τα μέλη τους και να διατηρήσουν την άδεια οπλοκατοχής τους.

Το πιο σύνηθες κόλπο, είναι οι “μαϊμού” σκοπευτικοί αγώνες. Ανάλογα με την κατηγορία, ο σκοπευτής πρέπει να λάβει μέρος είτε σε τέσσερις αγώνες μέσα σε έναν χρόνο είτε σε έξι, προκειμένου να μην χάσει την άδειά του.

Μέχρι αυτήν την ώρα, τα στελέχη της Κρατικής Ασφάλειας έχουν διαπιστώσει ότι υπάρχουν σύλλογοι, που κάνουν αγώνες μόνο στα χαρτιά. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις οι σκοπευτές, που υποτίθεται ότι έλαβαν μέρος, ήταν τη συγκεκριμένη ημερομηνία είτε σε άλλη περιοχή είτε και εκτός Ελλάδας. Υπάρχουν και περιστατικά, που αντί για δέκα αθλητές-σκοπευτές ο αγώνας έγινε μόνο με δύο στην πραγματικότητα, ενώ οι υπόλοιποι οκτώ, απλά φάνηκαν στα… χαρτιά.

Τέλος,το αρμόδιο τμήμα ξεσκονίζει άδειες που δόθηκαν σε ανθρώπους οι οποίοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, όπου σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του anatropionline.gr, κάποιοι από αυτούς φαίνεται να έχουν εξαπατήσει την υπηρεσία με πλαστά χαρτιά.