Τα Αναφιώτικα είναι απ’ τις πιο όμορφες γειτονιές κι αυτό το video το αποδεικνύει!

Τα Αναφιώτικα στην Αθήνα είναι μια από τις πιο αγαπημένες και όμορφες γειτονιές! Και αυτό το video για τα Αναφιώτικα, δημιουργία των UpDrones πρέπει να το δεις!
Και ποιος δεν γνωρίζει τα Αναφιώτικα στην Αθήνα; Μια από τις πιο συνηθισμένες εικόνες σε όσους επισκέπτονται συχνά το κέντρο της Αθήνας και ειδικότερα την ευρύτερη περιοχή της Πλάκας είναι να συναντάς ξένους αλλά και Έλληνες επισκέπτες της περιοχής οι οποίοι προσπαθούν να εντοπίσουν τα περίφημα Αναφιώτικα.

Τα Αναφιώτικα, αν τελικά καταφέρετε να τα εντοπίσετε (δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο), θα σας ανταμείψουν και με το παραπάνω. Πρόκειται για έναν οικισμό που σε ταξιδέψει στον χρόνο και σίγουρα και σε κάποιο από τα υπέροχα νησιά του Αιγαίου μας.

Επειδή αυτό το μέρος το αγαπάμε ιδιαίτερα και το επισκεπτόμαστε συχνά, δεν είναι και λίγες οι φορές που ακούμε κυρίως από τους ξένους τουρίστες να τo παρομοιάζουν και με τις διάσημες Φαβέλες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Μπορεί το λευκό και γαλάζιο χρώμα που κυριαρχεί να παραπέμπει στiς Κυκλάδες (εξάλλου από Κυκλαδίτες δημιουργήθηκε και ο οικισμός), όμως είναι τόσο πολύ μικρά τα περισσότερα από τα σπίτια, τόσο παλιά και τόσο άναρχα δομημένα (και τόσο όμορφα παράλληλα), που εύκολα σε παραπέμπουν σε μια “νησιώτικη φαβέλα”.

Εξάλλου η εικόνα από ψηλά φανερώνει και πολλές εγκαταλελειμμένες και μισογκρεμισμένες μικρές κατοικίες με στέγες από τσίγκους και πλίθινους τοίχους που ενισχύουν αυτή την άποψη.

Το video για τα Αναφιώτικα απ’ τους UpDrones σίγουρα θα σε ταξιδέψει!

ΠΗΓΗ