Άγιος Νικόλαος: Το όπλο της ληστείας ήταν ψεύτικο, όχι όμως και οι χειροπέδες!

Η … ανάγκη τον ώθησε στην διάπραξη ληστείας, αφού πρόσφατα είχε χάσει την δουλειά του ως ανιματέρ σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου!

Αυτό ισχυρίστηκε ο 33χρονος Ιταλός, ο οποίος συνελήφθη σε χρόνο-ρεκόρ μετά την ληστεία που διέπραξε σε βενζινάδικο στην περιοχή του Αγίου Νικολάου.

Το μεγάλο λάθος του ήταν ότι αμέσως μετά την ληστεία και ενώ είχε πάρει κατεύθυνση προς Ηράκλειο, ακινητοποίησε το αυτοκίνητο του σε παράδρομο, στο ύψος Σεληνάρι, για να αλλάξει ρούχα.

Εκεί τον εντόπισαν και τον εγκλώβισαν άνδρες του ΤΑΕ Αγίου Νικολάου και εκείνος παραδόθηκε χωρίς καμία αντίσταση.

Κατά την προανακριτική του απολογία στην Ασφάλεια Αγίου Νικολάου, παραδέχθηκε ότι συμπεριφέρθηκε επιπόλαια και ζήτησε συγνώμη.

Ο 33χρονος χρησιμοποίησε για την ληστεία ψεύτικο όπλο και το αυτοκίνητο του, από το οποίο είχε αφαιρέσει την πινακίδα.

Φορούσε μάσκα, κουκούλα φούτερ και γάντια. Από ταμείο της επιχείρησης πήρε περίπου 150 ευρώ.

Σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρεται ότι:

«Συνελήφθη, σήμερα το μεσημέρι σε περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Λασιθίου, 33χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος για ληστεία.

Ειδικότερα σήμερα (15.05.2019) το μεσημέρι, ο 33χρονος με την απειλή όπλου αφαίρεσε από επιχείρηση ιδιοκτησίας 39χρονου ημεδαπού χρηματικό ποσό.

Άμεσα αναζητήθηκε και εντοπίστηκε από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας ο 33χρονος ο οποίος επέβαινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το όπλο, το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό και άλλα αντικείμενα ( μάσκα, γάντια)

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγίου Νικολάου, ενώ ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου».

Πηγή: cretalive.gr