Συνελήφθη στην Καλαμάτα 39χρονος που έκλεβε εκκλησίες

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, έξι περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών και αποπειρών κλοπών σε ιερούς ναούς, σε τοπικές κοινότητες των δήμων Τριφυλίας και Οιχαλίας Μεσσηνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη χθες το μεσημέρι στην Καλαμάτα, ένας 39χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και παράβαση της νομοθεσίας για ναρκωτικά. Ειδικότερα, στις 9/10.3.2016, σε τοπική κοινότητα του δήμου Τριφυλίας, ο 39χρονος διέρρηξε ιερό ναό και αφαίρεσε χρήματα, ενώ σε τοπική κοινότητα του δήμου Οιχαλίας, αποπειράθηκε να διαρρήξει ιερό ναό, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Χθες το μεσημέρι, αστυνομικοί εντόπισαν τον 39χρονο στην Καλαμάτα και τον συνέλαβαν, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 87 ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε, ως προερχόμενο από την τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Στο πλαίσιο διερεύνησης που διεξήχθη, εξακριβώθηκε ότι ο 39χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από 5.3.2016 έως και 9.3.2016, σε τοπικές κοινότητες του δήμου Τριφυλίας, αποπειράθηκε να διαρρήξει ακόμη τρεις ιερούς ναούς, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, ενώ διέρρηξε ακόμη έναν, από όπου αφαίρεσε χρήματα. Επιπλέον, σε έρευνα που έγινε στην οικία τού 39χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία φυτά κάνναβης, ύψους 10 εκατοστών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής του σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.