Αναγνώστρια παθών προειδοποιεί: Προσοχή σε ληστές στις περιοχές Νέας Ιωνίας, Καλογρέζας και Ηρακλείου

Ονομάζομαι Ειρήνη Βγ., είμαι 76 ετών συνταξιούχος και κατοικώ στη Νέα Ιωνία. Τις τελευταίες άγνωστες πόσες ημέρες στις περιοχές Νέας Ιωνίας, Καλογρέζας, Ηρακλείου έχουν εμφανισθεί νεαρές και νεαροί καλοντυμένοι, ευγενικοί οι οποίοι με το πρόσχημα δικαιώματος κοινωνικού τιμολογίου ρεύματος κάνουν κατ’ οίκον επισκέψεις.

Αφελείς ή ακόμα και αδαείς, πρώτη από όλους εγώ, τους ανοίγουν. Αναφέρουν ότι εκπροσωπούν τον Όμιλο Μυτιληναίου αλλά δεν παρέχουν κάποια κάρτα ή άλλα στοιχεία, δεν περνούν το κατώφλι της πόρτας του σπιτιού ή του διαμερίσματος και ζητούν επιτακτικά προσωπικές πληροφορίες με αρχή τελευταίο λογαριασμό ρεύματος, ποιος ή πόσοι μένουν στο σπίτι, πόσοι μένουν στην πολυκατοικία κ.λ.π. Επιπλέον πίσω από την υποκριτική ευγένεια δεν αποχωρούν σε πρόσταγμα να φύγουν αμέσως από το χώρο.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα έδινα σημασία αλλά από μαρτυρίες φίλων στις ανωτέρω περιοχές που αποδέχθηκαν τις επισκέψεις αυτών των νεαρών, τα σπίτια τους δέχθηκαν συντονισμένη επίθεση διαρρηκτών. Μάλιστα όπως πληροφορήθηκα εκείνοι που τυχόν είχαν και σύστημα συναγερμού συνδεδεμένο στο ηλεκτρικό ρεύμα και εμφάνισαν στοιχεία του λογαριασμού ρεύματος σε αυτούς ήταν οι πρώτοι που δέχθηκαν την επίθεση.

Δηλαδή αν το κατάλαβα καλά αν και είχαν συναγερμό όταν τους έκοψαν προσωρινά το ρεύμα ο συναγερμός αδυνατούσε να στείλει σήμα. Όπως διατείνεται και κάποια γνωστή μου (όνομα δεν μπορώ να αποκαλύψω) υπάρχει σχετική ανάρτηση στο φεισμπουκ. Παρακαλώ να ενημερωθούν όλοι ώστε να προφυλαχθούν. Σας ευχαριστώ.