Πέθανε ο πατέρας των Imam Baildi, Γρηγόρης Φαληρέας

Έφυγε από τη ζωή ο Γρηγόρης Φαληρέας, ένας σημαντικός μουσικός παραγωγός και από τα σημαντικότερα στελέχη της ελληνικής δισκογραφίας, ο οποίος μαζί με τον αδελφό του Τάσσο καθόρισαν την πορεία της ελληνικής μουσικής για δεκαετίες. Ο Γρηγόρης ήταν ο πατέρας των μελών του συγκροτήματος Imam Baildi, Ορέστη και Λύσσανδρου Φαληρέα.

Ο Τάσος και ο Γρηγόρης δημιούργησαν το POP 11, το θρυλικό δισκάδικο του Κολωνακίου που για 20 ολόκληρα χρόνια, υπήρξε ένα από τα γνωστότερα μουσικά στέκια της Αθήνας. Εκεί συναντιόντουσαν καθημερινά οι μουσικόφιλοι της πόλης, καλλιτέχνες και πολλοί εκπρόσωποι των τεχνών.

Οι δυο τους είχαν φτιάξει επίσης και την ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρία «Αφοί Φαληρέα» από την οποία κυκλοφόρησαν εκατοντάδες μουσικές εκδόσεις. Παράλληλα ο Γρηγόρης Φαληρέας συνεργάστηκε με άλλες ελληνικές δισκογραφικές εταιρείες όπως οι LYRA, BMG, MBI, HXOS, Ραδιόφωνο 902, Mastering Ηχολήπτης.

Στο Pop 11 πήγαιναν όσοι ήθελαν να βρουν την ψαγμένη μουσική, τους ψαγμένους υπαλλήλους και την ψαγμένη άποψη. Σιγά σιγά, αυτό διαδόθηκε. Ακόμα και από την επαρχία ερχόντουσαν εκεί για να ψωνίσουν. Η «Αφοί Φαληρέα» ηχογράφησε κυρίως λαϊκούς καλλιτέχνες. Όταν πήγε στην Columbia πρώτη φορά, το πρώτο που έκανε ήταν να ξαναφέρει τον Τσιτσάνη στην εταιρεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειάς του, η κηδεία θα γίνει την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 11 το πρωί στο Α’ Νεκροταφείο.


Πηγή