Θεσσαλονίκη: Καταγγελία φοιτήτριας για απόπειρα βιασμού εντός του ΑΠΘ – Τι απαντά το Πανεπιστήμιο

Απόπειρα βιασμού εις βάρος της κατήγγειλε ότι δέχθηκε μία φοιτήτρια εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης την περασμένη Τετάρτη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Φοιτητικά Νέα, η νεαρή κατήγγειλε ότι δέχτηκε επίθεση εντός του Ιδρύματος. Ειδικότερα, φοιτήτρια που σπουδάζει στο Τμήμα Ιατρικής ανέφερε σε καθηγητή του Τμήματος ότι περίπου στις 13.00 το μεσημέρι της Τετάρτης δέχθηκε απόπειρα βιασμού από άγνωστο εξωπανεπιστημιακό άνδρα, στις τουαλέτες του Τμήματος (Ανατομείο).

Σύμφωνα με τον Αντιπρύτανη Έρευνας και Συντονισμού του ΑΠΘ, Θεόδωρο Λαόπουλο το ΑΠΘ, διερευνά το περιστατικό.

«Υπήρχε μία αναφορά, η οποία δεν έγινε στην υπηρεσία φύλαξης. Το διερευνούμε το περιστατικό. Υπάρχει μια πληροφορία από κάποιο καθηγητή Ιατρικής ότι μία φοιτήτρια ανέφερε απόπειρα βιασμού. Από όσο ξέρω δεν υπάρχει αναφορά στην Αστυνομία. Ψάχνουμε να επικοινωνήσουμε με την φοιτήτρια για να δούμε τις ακριβώς συνέβη», ανέφερε στο Thestival.gr, ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ, Θεόδωρος Λακόπουλος.

Σημειώνεται ότι στην Αστυνομία δεν έχει γίνει σχετική καταγγελία για το περιστατικό.

Όπως αναφέρουν τα Φοιτητικά Νέα, μια ημέρα νωρίτερα, την Τρίτη 7 Μαΐου το απόγευμα, δύο φοιτήτριες του ΑΠΘ δέχθηκαν επίθεση υπό την απειλή μαχαιριού εντός της Πανεπιστημιούπολης, καθώς έφευγαν από την Σχολή. Μία από τις φοιτήτριες, ανέφερε ότι δέχθηκε επίθεση μαζί με συμφοιτήτρια της από τοξικομανή μέσα στο campus καθώς έφευγαν από διάλεξη που είχαν παρακολουθήσει.