Ιεράπετρα: Ισχυρή έκρηξη από φιάλη υγραερίου σε σπίτι – Σείστηκε όλη η περιοχή (pics)

Για ένα πολύ επικίνδυνο περιστατικό στο οποίο όμως τελικά όλα πήγαν καλά έκανε λόγο ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας, Μανώλης Ροβυθάκης, σχετικά με τη χθεσινή (8/5) πυρκαγιά και κυρίως την έκρηξη που σημειώθηκε σε φιάλη υγραερίου σε σπίτι εντός της πόλης της Ιεράπετρας.

Όπως λέει το περιστατικό είναι ακόμα υπό έρευνα ώστε να φανεί ο ακριβής λόγος που ξέσπασε αρχικά η πυρκαγιά, στο χώρο της αποθήκης όπου κάποιες γυναίκες ετοίμαζαν γλυκά για μια βάφτιση. Η πυρκαγιά αυτή ήταν που προκάλεσε την έκρηξη μιας κλειστής φιάλης υγραερίου από τις τρεις που βρισκόταν στο χώρο ενώ η μια απ’ αυτές λειτουργούσε.

Αρχικά η μια ανοιχτή φιάλη που τροφοδοτούσε το μάτι άρπαξε φωτιά από το λάστιχο και από τη διαρροή του αερίου η φωτιά επεκτάθηκε και τελικά από την μεγάλη αύξηση της θερμοκρασίας έσκασε η κλειστή φιάλη που βρισκόταν δίπλα.

Η διαρροή υγραερίου ήταν η αιτία που η πυρκαγιά εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα στο διπλανό διαμέρισμα καίγοντας τις εξωτερικές πόρτες και κάποια έπιπλα.

Ο κ. Ροβυθάκης τόνισε πως οι γυναίκες μέσα στην ατυχία τους ήταν πολύ τυχερές αφού δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός, αναφέροντας επίσης πως χειρίστηκαν το περιστατικό πάρα πολύ ψύχραιμα, ενημέρωσαν τον κόσμο πως στο χώρο υπήρχαν φιάλες ώστε κανείς να μην πλησιάσει.

Ευτύχημα ήταν επίσης ότι την συγκεκριμένη στιγμή δεν πέρναγε κανείς περαστικός απέξω αφού ο κίνδυνος να χτυπηθεί από θραύσματα της έκρηξης θα ήταν πολύ μεγάλος, και αυτό φάνηκε και από ένα παρμπρίζ αυτοκινήτου που έσπασε από θραύσμα.

Ο κ. Ροβυθάκης, όπως αναφέρει το radiolasithi.gr τέλος ευχαρίστησε το Αστυνομικό Τμήμα της πόλης για την καλή συνεργασία που είχαν χθες και πολύ γρήγορα φρόντισαν να αποκλείσουν την περιοχή, αλλά και τη ΔΕΔΔΗΕ που όπως κάνει σε ανάλογα περιστατικά ανταποκρίθηκε γρήγορα και έκοψε το ρεύμα στο σημείο.

Πηγή: cretalive.gr