Αυτό ήταν το παρελθόν του σκληρού “Παναγή” – Η απόπειρα δολοφονίας το 2010, οι εκβιασμοί και οι παρανομίες (φωτός)

“Πλούσιο” ιστορικό στον κόσμο της νύχτας και της παρανομίας είχε ο 54χρονος Π.Σ. γνωστός και ως “Παναγής” που έπεσε θύμα μαφιόζικης εκτέλεσης το βράδυ στον Πειραιά. Το 2010 είχε γλιτώσει από απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του μέσα σε αυτοκίνητο στο Χαϊδάρι, όπου και πάλι είχε δεχτεί σφαίρα στο κεφάλι μπροστά στο παιδί του

Συνεχίζεται ο κύκλος του αίματος στον πόλεμο μεταξύ των αντιπάλων συμμοριών της ελληνικής Μαφίας. Λίγους μήνες μετά την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του Βαγγέλη Ζαμπούνη στην Ακτή Κονδύλη, ενός από τα «πρωτοπαλίκαρα» της “Greek Mafia”, έγινε νέα επίθεση στον Πειραιά, αυτή την φορά σε έναν επίσης παλιό γνώριμο των Αρχών, τον 54χρονο Π.Σ. γνωστό και ως «Παναγή».

Αυτή την φορά οι εκτελεστές έφεραν σε πέρας το «συμβόλαιο θανάτου» για την αντίπαλη όπως όλα δείχνουν ομάδα. Αφού παρακολουθούσαν τον στόχο τους, που είχε έρθει από την Κεφαλονιά όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια, για να φιλοξενηθεί σε συγγενικό του πρόσωπο επί της οδού Κατσαντώνη 80, στον Πειραιά, τον πλησίασαν άγνωστοι δράστες που είχαν επιβιβαστεί σε ένα μαύρο αυτοκίνητο και μέσα από αυτό άρχισαν να τον «γαζώνουν» με καλάσνικοφ. Οι σφαίρες τον βρήκαν σε σώμα και κεφάλι, με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατό του.

Στην περιοχή επικράτησε πανικός, ενώ περίπου 500 μέτρα πιο κάτω, στη συμβολή των οδών Καπετάν Γέρμα και αντιπλοιάρχου Παναγιώτη Βλαχάκου, οι εκτελεστές εγκατέλειψαν το όχημα που χρησιμοποίησαν και του έβαλαν φωτιά για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μετέβησαν στην περιοχή, παρά τις εκτεταμένες αναζητήσεις τους όμως, δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός των ενόπλων.

Το 2010, ο 54χρονος είχε πέσει θύμα απόπειρας δολοφονίας στο Χαϊδάρι, όπου είχε δεχθεί και πάλι σφαίρα στο κεφάλι αλλά επέζησε, την στιγμή μάλιστα που πήγαινε το παιδί του στο σχολείο.

Στο σημείο της εν ψυχρώ δολοφονίας έφτασε και κλιμάκιο του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής που ανέλαβε τις έρευνες για να διαπιστωθούν τα κίνητρα και οι δράστες και έλαβαν καταθέσεις από περίοικους.

Ο θάνατος του 54χρονου που είχε πλούσιο ιστορικό ληστειών και εκβιάσεων, αποδίδεται σε «συμβόλαιο θανάτου» και ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών στον κόσμο της νύχτας που έχει αφήσει πίσω της νεκρούς, ηχηρά ονόματα της Μαφίας από τις αντίπαλες συμμορίες με αφετηρία την εκτέλεση Γρίβα πριν δύο χρόνια στα Γλυκά Νερά.