Νέα εξαπάτηση ηλικιωμένων: «Χτύπησαν» ξανά οι «υπάλληλοι» της ΔΕΗ

Σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις «χτύπησαν» στην Ηλεία απατεώνες, οι οποίοι προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ κατάφεραν να εξαπατήσουν δύο ηλικιωμένες και να τους αρπάξουν χρήματα και κοσμήματα.

Ειδικότερα, από τους αστυνομικούς του Α.Τ. Αρχαίας Ολυμπίας έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος τριών αγνώστων για απάτη.

Και στις δύο περιπτώσεις οι δράστες δεν εξαπάτησαν τις ηλικιωμένες μέσω τηλεφώνου αλλά παρουσιάστηκαν ως υπάλληλοι της ΔΕΗ που έπρεπε να πραγματοποιήσουν εργασίες για την ασφάλεια των σπιτιών των δύο γυναικών.

Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε στο Λούβρο Ηλείας. Οι τρεις άγνωστοι δράστες εμφανίστηκαν στο σπίτι της ηλικιωμένης γυναίκας και δήλωσαν πως είναι υπάλληλοι της ΔΕΗ και, λέγοντας της ότι βρίσκονταν σε επικοινωνία με την κόρη της, την έπεισαν να βάλει σε μαξιλαροθήκη τα χρήματα και τα κοσμήματά της, με το πρόσχημα να τα προστατεύσει από τυχόν φθορές κατά την εκτέλεση τεχνικών εργασιών που θα πραγματοποιούσαν. Με τον τρόπο αυτό κατόρθωσαν να αποσπάσουν από την ηλικιωμένη 200 ευρώ, δυο χρυσές λίρες, καθώς και διάφορα κοσμήματα και ασημικά.

Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε στο Πελόπιο Ηλείας. Άγνωστος άνδρας εμφανίστηκε στο σπίτι ηλικιωμένης γυναίκας και προσποιούμενος επίσης τον υπάλληλο της ΔΕΗ, την έπεισε να τυλίξει σε μία πετσέτα τα χρήματα και τα κοσμήματά της για να τα προστατεύσει από τυχόν πυρκαγιά, κατά την εκτέλεση τεχνικών εργασιών που θα πραγματοποιούσε. Με τον τρόπο αυτό κατόρθωσε να αποσπάσει από την ηλικιωμένη 200 ευρώ και διάφορα κοσμήματα.

Με πληροφορίες από το ilialive.gr

Πηγή