Σε κατασκευαστικό λάθος του αυτοκινήτου οφείλεται ο τραγικός θάνατος της Ολυμπιονίκη Άννας Πολλάτου

Σε κατασκευαστικό λάθος στο μοιραίο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε η Ολυμπιονίκης Άννα Πολλάτου αποδίδουν τον θάνατό της τόσο ο ιατροδικαστής της ΕΛ.ΑΣ. όσο και ο πραγματογνώμονας της οικογένειας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», σχεδόν πέντε χρόνια μετά τον θάνατο της πρωταθλήτριας στην Εθνική Οδό Πατρών-Πύργου, προκαλώντας σοκ στο Πανελλήνιο, η αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Αμαλιάδας κ. Αγγελική Κυριαζή άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας σε βάρος του Χ.Β. κατοίκου Στουτγάρδης, ως εκπροσώπου της πολυεθνικής εταιρείας αυτοκινήτων.

Επίσης, ο εκπρόσωπος της εταιρείας διώκεται επιπλέον για σωματική βλάβη από αμέλεια, εις βάρος των επιβατών του αγροτικού αυτοκινήτου, καθώς η εισαγγελέας εκτιμά ότι αποκλειστική αιτία γι’ αυτούς ήταν η ελαττωματική κατασκευή του αυτοκινήτου.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η οικογένεια της Άννας Πολλάτου, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, κατέθεσε αγωγή αποζημίωσης από τους υπευθύνους, τον κατασκευαστή, τον προμηθευτεί και τον εισαγωγέα.

Συνολικά, ο πατέρας, η μητέρα, τα τρία αδέρφια, ο παππούς και η γιαγιά της Άννας Πολλάτου ζητούν να τους επιδικασθεί το ποσό των 820.000 ευρώ για ηθική βλάβη. Η αγωγή κατατέθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών και περιλαμβάνει τα πορίσματα των ιατροδικαστών και των πραγματογνωμόνων που είχε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

Πηγή