Αποκάλυψη Λέκκα για το Μάτι: «Από τις 18:30 ξέραμε για τους νεκρούς – Κατέρρευσαν τα πάντα»

Για κατάσταση ανάλογη του φονικού σεισμού του 1999 στην Αθήνα έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

Στον απόηχο των συνταρακτικών ντοκουμέντων για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ το βράδυ της Πέμπτης, ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας προχωρά σε νέες αποκαλύψεις.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο κ. Λέκκας έκανε λόγο για «κατάρρευση των πάντων», αποκαλύπτοντας ότι «από τις 18:30, ξέραμε ότι υπάρχουν νεκροί, γιατί είχαμε σηκώσει drone».

«Κατέρρευσαν και οι 32 υπηρεσίες, όπως και στο σεισμό του 99. Δυστυχώς, αιφνιδιαστήκαμε σαν χώρα, σαν πολιτεία, σαν πολιτική προστασία. Επικράτησαν τμήματα υπηρεσιών και αυτόβουλες ενέργειες των εθελοντών», είπε.

Ερωτηθείς για το αν θα μπορούσαν να έχουν σωθεί όλοι ή κάποιοι από τους 100 ανθρώπους που χάθηκαν στη φονική φωτιά, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ επεσήμανε την έλλειψη ενός κεντρικού εντεταλμένου οργάνου, που θα μπορούσε να αποφασίσει την εκκένωση των οικισμών.

«Φταίμε όλοι, από τον πρώτο πολίτη της χώρας, μέχρι τον τελευταίο, με την ευθύνη να επιμερίζεται», είπε ακόμη, επισημαίνοντας πως «είμαστε ένας λαός σε παρακμή, που η κρίση μας έκανε ακόμα χειρότερους».

Πηγή