Κάηκε ζωντανός ιερέας σε εκκλησία στα Γλυκά Νερά – Όλο το χρονικό (φωτορεπορτάζ)

Άσχημο παιχνίδι της μοίρας έπαιξε λίγα λεπτά πριν τις 3 το μεσημέρι, η ηλεκτρική σόμπα που άναψε ο 66χρονος ιερέας της μικρής εκκλησίας Άγιος Σάββας στα Γλυκά Νερά. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ο πάτερ Πορφύριος έχασε τις αισθήσεις του την ώρα που βρισκόταν στο εσωτερικό της εκκλησίας, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στο ηλεκτρικό σώμα. Σε λίγα δευτερόλεπτα τα ράσα του ιερέα πήραν φωτιά με αποτέλεσμα να βρει φρικτό ακαριαίο θάνατο μέσα στο ιερό της εκκλησίας. Η φωτιά επεκτάθηκε σε λιγότερο από 15 λεπτά σε όλη την εκκλησία, καταστρέφοντας ολοσχερώς την δεξιά της πτέρυγα, ενώ σύμφωνα με αξιωματικούς της πυροσβεστικής υπηρεσίας, το θερμικό φορτίο ήταν τόσο μεγάλο, που χρειάστηκαν ειδικό εξοπλισμό για να μπουν στο ιερό για να κατασβέσουν τη φωτιά.

policenews5
Το ρολόι του καμπαναριού της εκκλησίας σταμάτησε να λειτουργεί στις 2.54μμ πράγμα που σημαίνει ότι εκείνη την ώρα έπεσε η ασφάλεια από τον πίνακα του ρεύματος.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με 5 οχήματα και 13 άντρες, που κατάφεραν σε λιγότερο από μια ώρα να σβήσουν την φωτιά πριν επεκταθεί και εκτός του ιερού της εκκλησίας.

policenews4

Συγκλονισμένοι οι γείτονες από την τραγική απώλεια

Συγκλονισμένη η μικρή γειτονιά της περιοχής των Γλυκών Νερών παρακολουθούσε με αγωνία της προσπάθειες των Πυροσβεστών να βρουν τον ιερέα. Κατέρρευσαν στο άκουσμα ότι ο πάτερ Πορφύριος είχε βρει φρικτό ακαριαίο θάνατο από την ένταση της φωτιάς που δημιουργήθηκε.

Ο πάτερ Πορφύριος βρισκόταν στην συγκεκριμένη εκκλησία τα τελευταία 2 χρόνια, ήταν πολύ αγαπητός στους πιστούς, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του Αντιδημάρχου της περιοχής, είχε καταφέρει να προσελκύσει πολύ κόσμο στον μικρό Ναό των Γλυκών Νερών.

policenews3

Λιποθύμησαν έξω από το ιερό οι συγγενείς του άτυχου ιερέα

Στο άκουσμα του θανάτου του 66χρονου ιερέα, η αδερφή του κατέρρευσε στο οδόστρωμα, ενώ χρειάστηκε να επέμβει το ΕΚΑΒ για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Λίγη ώρα αργότερα έφτασαν στο σημείο και άλλοι συγγενείς, οι οποίοι απαρηγόρητοι φώναζαν για το κακό που τους βρήκε σε κατάσταση σοκ.

Φανερά συγκλονισμένος, έκανε δηλώσεις ο επίτροπος της εκκλησίας κος Οικονομόπουλος:

reportaz