Ισπανία: Οι 5 πιο όμορφες πόλεις της που πρέπει να επισκεφθείτε!

Ποιες είναι άραγε οι πιο εντυπωσιακές πόλεις στην Ισπανία, που πρέπει να επισκεφτείτε έστω και μια φορά στη ζωή σας;

Εμείς είμαστε πανέτοιμοι να σας δώσουμε φωτογραφικό υλικό, προετοιμάζοντας το επόμενο ταξίδι σας. Η Ισπανία θεωρείται-και δικαιολογημένα- μια από τις πιο «ερωτικές» χώρες! Ξεχωρίζει για τη φυσική ομορφιά της, την ιστορία και την παράδοση, για τη sagria, -πασίγνωστη σε ολόκληρο τον κόσμο- αλλά και για τα ατελείωτα γλέντια!

Σας παρουσιάζουμε τις 5 ισπανικές πόλεις που είμαστε σίγουροι πως θα τις ερωτευτείτε όσο και εμείς!

1. Barcelona
Η Βαρκελώνη χρωστάει πολλά για την αναµόρφωση της εικόνας της στον Αντόνι Γκαουντί. Υπήρξε ένας από τους σηµαντικότερους αρχιτέκτονες του καταλανικού µοντερνισµού και τα έργα του αποτελούν αντικείµενα θαυµασµού ακόµα και σήµερα. Επισκεφθείτε την Κάζα Βισένς, την Κάζα Μπατλό, την Κάζα Μιλά, την έπαυλη και το πάρκο Γκουέλ, που άλλαξαν άρδην το αστικό τοπίο της Βαρκελώνης, ενώ η ανολοκλήρωτη ακόµα και σήµερα Ρωµαιοκαθολική Εκκλησία της Σαγράδα Φαµίλια θα σας αφήσει µε το στόµα ανοιχτό χάρη στο τεράστιο µέγεθός της και τους πύργους που θυµίζουν φωλιές τερµιτών…

2. Siviglia
Η γοητευτική κυρία στην Ισπανία… Χτισμένη στις όχθες του ποταμού Γουαδαλκιβίρ σε μια καταπράσινη πεδιάδα, η πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας θα σας μαγέψει. Οι κάτοικοι θεωρούνται ιδιαίτερα φιλόξενοι. Τους αρέσει ο χορός και το δείχνουν. Η Σεβίλλη άλλωστε «γέννησε» και το φλαμένκο. Οι ταξιδιώτες μπορούν να δουν αλλά και να απολαύσουν παραστάσεις που δημιουργούν στους δρόμους, χορευτικές ομάδες της μικρής πόλης! Αξίζει να επισκεφθείτε το ανάκτορο Αλκαζάρ, τη Βασιλική της Μακαρένα, τον Καθεδρικό Ναό με το αίθριο των πορτοκαλιών που αποτελεί τον τρίτο μεγαλύτερο γοτθικό ναό στον κόσμο και το Μοναστήρι Καλών Τεχνών.

3. Albarracín, Aragon
Οικίες από ροζ, πορτοκαλί και κόκκινο χρώμα κυριαρχούν. Αυτό το απομονωμένο χωριό, το οποίο είναι χτισμένο σε μία βραχώδη κοιλάδα, σου κόβει την ανάσα! Αν και κατά τη διάρκεια του Ισπανικού Εμφυλίου πολέμου καταστράφηκε ολοσχερώς, η κυβέρνηση αποφάσισε την αναδιαμόρφωσή του, προσφέροντάς μας την σημερινή εκθαμβωτική θέα του τόπου.

4. Toledo
Το Τολέδο πάντρεψε αρμονικά τρεις θρησκείες, τρεις πολιτισμούς (άραβες, εβραίοι, χριστιανοί) και αποτέλεσε την πνευματική πρωτεύουσα της Ιβηρικής. Μόλις 70 χιλ. από τη Μαδρίτη, σταθμός για κάθε ταξιδιώτη στην Ισπανία. Σε κερδίζει με την πρώτη ματιά, κυριολεκτικά. Τη στιγμή που πλησιάζεις το Τολέδο, σε ένα ύψωμα, έχεις πανοραμική θέα από την πόλη που μοιάζει με απέραντο φρούριο περιτριγυρισμένο από τον ποταμό Ταγό. Τα λίγα λεπτά που σε χωρίζουν από το ύψωμα έως την μαυριτανική πύλη εισόδου φαίνονται αιώνες. Με αφετηρία τον εντυπωσιακό καθεδρικό γοτθικού ρυθμού, όπου μπορείτε να θαυμάσετε έργα του Γκόγια και του Θεοτοκόπουλου, περιπλανηθείτε στους δρόμους και ακούστε τις γενεές που πέρασαν από αυτόν τον τόπο να ψιθυρίζουν τα μυστικά τους και αφήστε τα βήματά σας να σας οδηγήσουν μέχρι το οχυρό Αλκαζάρ, με τους τέσσερις πύργους, που τα παλιά χρόνια ήταν το ανάκτορο των Βασιλέων της Καστίλλης.

5. Ibiza
«Welcome to Ibiza», όπως λέει και το τραγούδι… Διάσημη για τα πιο εντυπωσιακά και ξέφρενα πάρτυ παγκοσμίως και τις χρυσαφένιες αμμουδιές της, η πόλη της Ίμπιζα, καθώς και το Σαν Αντόνιο αποτελούν must προορισμό στην Ισπανία, για όσους επιθυμούν να ξεσαλώσουν με την ψυχή τους! Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί στο κοινό της η τεράστια φυσική σπηλιά, γνωστή ως Cova de Can Marca, στην οποία μπορεί να βρεθεί κανείς αν επιβιβαστεί σε βαρκούλα από το Formentera.

ΠΗΓΗ