Οικογενειακό δράμα σε χωριό της Λάρισας: Αδέλφια ζούσαν σε άθλιες συνθήκες – Παρέμβαση της πολιτείας

Τη σκληρή πραγματικότητα ζούσαν δύο αδέλφια σε ένα σπίτι κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης  σε χωριό έξω από τη Λάρισα.

Πρόκειται για δύο άντρες 62 και 64 ετών αντίστοιχα οι οποίοι ζούσαν το δικό τους προσωπικό δράμα. Έμεναν σε ένα σπίτι- τρώγλη χωρίς ρεύμα και χωρίς αρκετά από τα απαραίτητα.

Όπως αναφέρει το larissanet.gr πριν από περίπου 10 ημέρες ο 62χρονος, ο ένας από τα δύο αδέλφια, πέθανε και έμεινε να ζει μόνος μέσα σε άθλιες συνθήκες ο έτερος αδελφός. Σήμερα (2/5) και μετά από ειδοποίηση των γειτόνων έφτασε στο σημείο περιπολικό και άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο καθώς ο 64χρονος ήταν σε κακή κατάσταση. Μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για νοσηλεία. Εκεί ενεργοποιήθηκε η κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου για να παράσχει κάθε βοήθεια.

Μάλιστα πριν από καιρό ένα από τα αδέλφια είχε βρεθεί ξανά στο νοσοκομείο καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα και είχε κληθεί το ΕΚΑΒ για να τον μεταφέρει.

Τι έκανε η Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου Λαρισαίων

Η Κοινωνική υπηρεσία είχε ενημερωθεί και πριν από 15 ημέρες έχει παρέμβει η υπηρεσία «βοήθεια στο σπίτι» σε συνεργασία με τον Συμβουλευτικό Σταθμό του δήμου Λαρισαίων.

Όμως σε αυτό μεσοδιάστημα έφυγε από τη ζωή ο 62χρονος (ο μικρότερος αδελφός) και με την συνεργασία των φορέων και της κοινωνικής υπηρεσίας υπήρξε μεριμνά για τις διαδικασίες ταφής του.

Όπως φαίνεται όμως ο άλλος αδελφός που έμεινε μόνος μέσα στο σπίτι ζώντας κάτω από άθλιες συνθήκες βίωνε ένα μαρτύριο, καθώς κάθε μέρα η κατάστασή γινόταν χειρότερη. Μέχρι σήμερα, που οι γείτονες τον άκουσαν να καλεί σε βοήθεια μέσα από το σπίτι και ειδοποίησαν την αστυνομία και το ΕΚΑΒ.

Πηγή