Συγκλονίζει ο πατέρας που είδε να σκοτώνεται το παιδί του στην Ανάσταση από βεγγαλικά

Το περιστατικό με την 8χρονη Αλεξία, «ξυπνά» μνήμες από την τραγωδία στη Δροσιά Χαλκίδας το 2011, όταν ο επτάχρονος Χρήστος έπεσε αναίσθητος μπροστά στα μάτια του ιερέα πατέρα του, από μια ναυτική φωτοβολίδα που καρφώθηκε στο μάτι του.

Το παιδί ήταν ντυμένο παπαδάκι όταν μία ναυτική φωτοβολίδα καρφώθηκε στο μάτι του, μετά το Χριστός Ανέστη. Λίγες μέρες μετά ο 7χρονος Χρήστος από τη Χαλκίδα ξεψύχησε…

Το περιστατικό με την 8χρονη Αλεξία, η η οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο καθώς τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα την ημέρα της Ανάστασης, «ξυπνά» μνήμες από την τραγωδία στη Δροσιά Χαλκίδας το 2011, όταν ο επτάχρονος Χρήστος έπεσε αναίσθητος μπροστά στα μάτια του ιερέα πατέρα του, από μια ναυτική φωτοβολίδα που καρφώθηκε στο μάτι του.

Ο πατέρας Διονύσιος μιλά στη κάμερα του OPEN για εκείνες τις στιγμές και συγκλονίζει με το μεγαλείο της ψυχής του. Όπως θυμάται ο ίδιος και εξιστορεί «το 2011 το Πάσχα, εδώ μπροστά στον ναό, την ώρα που λέγαμε το Χριστός Ανέστη, αρχίσανε οι φωτοβολίδες και τα βεγγαλικά και μια από αυτές έφυγε και ήρθε στο παιδί μου».

Ο επτάχρονος Χρήστος βρισκόταν ακριβώς μπροστά από τον ιερέα πατέρα του ντυμένος παπαδάκι όταν η ναυτική φωτοβολίδα εκτοξεύτηκε και τον πέτυχε στο μάτι με αποτέλεσμα μετά από τέσσερις ημέρες να χάσει τη ζωή του.

«Το μόνο που θυμάμαι είναι όταν του είπα σ’ αγαπάω ένα δάκρυ να βγαίνει από το μάτι του… τίποτα άλλο», αναφέρει ο ιερέας τονίζοντας πως η βαθιά πίστη του τον έσωσε από το να μην τρελαθεί. Ο ίδιος στο τέλος συγκλονίζει λέγοντας «πάλι καλά που ήτανε το παιδί μου».

Πηγή: lamiareport.gr