Συντριβή Χιούι Σαραντάπορο:Συγκλονίζει η Βασιλική Πλεξίδα – «Η Παναγία με κρατούσε αγκαλιά σαν μάνα»

Δύο χρόνια από τη συντριβή του ελικοπτέρου Χιούι στο Σαραντάπορο

Δύο χρόνια πέρασαν από τη συντριβή του ελικοπτέρου Χιούι στο Σαραντάπορο, όπου έχσαν τη ζωή τους τέσσερις αξιωματικοί.

Η μόνη που επέζησε ήταν η αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα, η οποία -μαζί με τους συγγενείς των θυμάτων- έδωσε «το παρών» στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε σήμερα, φανερά συγκινημένη και συναισθηματικά φορτισμένη.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους για εκείνο το πρωινό της 19ης Απριλίου του 2019 η Βασιλική Πλεξίδα περιέγραψε το θαύμα που βίωσε όταν η Παναγία την ξερίζωσε από το κάθισμά της και την πήρε στην αγκαλιά της έως ότου να τους εντοπίσουν οι διασώστες.

«Εύχομαι καλό Παράδεισο στους συναδέλφους πεσόντες ήρωές μας. Πιο έντονα θυμάμαι τη διάσωσή μου από την Παναγία, που την είδα ολοζώντανη να με ξεριζώνει από το κάθισμα και να με βγάζει από τα συντρίμμια. Μου κρατούσε συντροφιά επί 2,5 ώρες μέχρι να έρθουν και να μας εντοπίσουν» είπε η αρχιλοχίας.

«Ήμουν στην αγκαλιά της, την ένιωθα την έβλεπα και την άκουγα ολοζώντανη. Δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια την αίσθηση. Με είχε μεταφέρει σε άλλο τόπο και άλλο χρόνο. Ήταν όπως μας κρατάει η μητέρα μας αγκαλιά».

Το μοιραίο Χιούι συνετρίβη στις 19 Απριλίου του 2017 στο Σαραντάπορο λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών.Το ελικόπτερο πετούσε σε χαμηλό ύψος, όταν ουρά του ελικοπτέρου χτύπησε σε καλώδια της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να συντριβεί.

Στο σημείο όπου έπεσαν στο καθήκον οι τέσσερις αξιωματικοί έχει στηθεί ένα μνημείο.

Με πληροφορίες από onlarissa.gr

Πηγή