Τα στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψη Λυκουρέζου: Ο διάλογος που κατέγραψε ο υπερκοριός

Ποια είναι τα στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψη του Λυκουρέζου και του Παναγόπουλου – Τι αναφέρεται στον διάλογο που κατέγραψε ο υπερκοριός της Ελληνικής Αστυνομίας

Καταθέσεις μαρτύρων, καταθέσεις κατηγορουμένων αλλά και συνομιλίες από τον υπερκοριό της ΕΛ.ΑΣ που συμπληρώνουν το παζλ είναι μεταξύ άλλων τα στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψη των δύο γνωστών δικηγόρων Αλέξανδρου Λυκουρέζου και Θεόδωρο Παναγόπουλο

Όπως αποκάλυψε το OpenTV, ο Αλβανός κρατούμενος είχε συνομιλία που κατέγραψε ο υπερκοριός της ΕΛ.ΑΣ. «Κοίτα να βρούμε κανένα φράγκο για να στείλουμε το πτώμα κάτω (το πτώμα ενός Αλβανού που σκοτώθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού πριν από λίγες εβδομάδες). Μίλα και με τον Λυκουρέζο να μας βοηθήσει, γιατί 2.600 κάνει το τέτοιο (η σορός) να φύγει για την Αλβανία».

Σε κατάθεσή του ο Αριστείδης Φλώρος στις 15 Οκτωβρίου –τρεις ημέρες μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου αναφέρει: «Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος είπε στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, όπως ο ίδιος μου μετέφερε: Ο Αντωνόπουλος (είναι ήδη φυλακισμένος για εμπολή του στο κύκλωμα) δεν θέλει να καταδικαστεί ο Φλώρος. Πες του να δώσει 2 εκατ. ευρώ και μεις θα αποσύρουμε τις κατηγορίες και θα φροντίσουμε οι Αλβανοί να υποχωρήσουν».

Υπάρχει επίσης μία ακόμα κατάθεση του συνηγόρου υπεράσπισης του Αριστείδη Φλώρου, Ηλία Αναγνωστόπουλου που κατατέθηκε στο δικαστήριο στις 5 Απριλίου για την δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στην οποία αναφέρει: «Με πήρε την επόμενη ημέρα ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος και μου είπε ότι κάναμε μια συζήτηση που δεν έβγαλε πουθενά. Μου είπε ότι τα χρήματα που ζητούνται είναι παράλογα. Μου λέει μιλάμε για πολλά! Του λέω 1 εκατομμύριο; Και μου λέει βάλε. Του λέω 2; Μου λέει καλά είσαι! Μου είπε ότι τα ζήτησε ο Λυκουρέζος παρουσία του Θ. Παναγόπουλου ο οποίος δεν μίλησε».

Οι παραπάνω μαρτυρικές καταθέσεις συγκλίνουν στο ότι κάποιοι ζητούν 2.000.000 ευρώ. Αυτό που μένει να αποκαλυφθεί είναι ποιοι τα ζήτησαν, εκ μέρους ποίων και αν τελικά τα χρήματα αυτά τα πήρε κάποιος τελικά.

Σε διαφορετικά κελιά στη ΓΑΔΑ

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος πέρασαν το βράδυ σε διαφορετικά κελιά στο κτήριο της ΓΑΔΑ. ΟΙ δύο άνδρες που βρίσκονται στον 12ο όροφο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας αναμένεται να καταθέσουν την ερχόμενη Δευτέρα και μέχρι τότε δεν θα έρθουν σε επαφή.

Τι είχε καταθέσει ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος

«Είναι γεγονός ότι όπως μου είχε πει ο Γιώργος Αντωνόπουλος είχε επισκεφθεί τον Κλοντιάν στις φυλακές Κέρκυρας Ο Κλοντιάν του ζήτησε να τον βοηθήσει για να μεταχθεί στις φυλακές Αγιάς Χανίων. Επίσης μου είχε πει ο Αντωνόπουλος ότι είχε επισκεφθεί τον Κλοντιάν μία ή δύο φορές στις φυλακές Αγιάς όπου τον είχε παρακαλέσει να φροντίσει για κάποια συγχώνευση και κάποια άδεια του Αλβανού, δε θυμάμαι ακριβώς τα θέματα» ανέφερε μεταξύ άλλων σε κατάθεσή που είχε δώσει ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open TV.

Λυκουρέζος: Η πρώτη δήλωση του δικηγόρου μετά τη σύλληψή του

«Εγώ κι ο Θοδωρής μέλη εγκληματικής οργάνωσης από το 2014. Αν είναι δυνατόν».

Η παραπάνω φράση ανήκει στον Αλέξανδρο Λυκουρέζο και αποτελεί την πρώτη αντίδραση του γνωστού δικηγόρου μετά τη σύλληψή του για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών».

Στο μεταξύ, την εκτίμηση πως το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε κατά του Αλέξανδρου Λυκουρέζου δεν είναι αιτιολογημένο και παραβιάζει το τεκμήριο αθωότητας, εξέφρασε ο συνήγορός του, Θρασύβουλος Κονταξής.

Όπως είπε «οι αποφάσεις των δικαστικών οργάνων πρέπει να είναι σεβαστές υπό δυο προϋποθέσεις. Να είναι σύμφωνες με το νόμο και να διαπνέονται από νηφαλιότητα. Το ένταλμα σύλληψης σε βάρος Λυκουρέζου πριν απολογηθεί, δεν είναι αιτιολογημένο και δεν διαπνέεται από νηφαλιότητα. Δημιούργησε ένα τοξικό κλίμα παραβιάζοντας το τεκμήριο αθωότητας. Είναι σοκαρισμένος. Δεν υπάρχει κάτι στη δικογραφία. Ένταλμα συλλήψεως εκδίδεται όταν κάποιος είναι ύποπτος φυγής. Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος είναι γνωστής κατοικίας, βρίσκεται κάθε μέρα στα δικαστήρια».

Πηγή