Χαμός με Καμμένο στη Βουλή: «Με ξεφτιλίσατε, δεν θα με φιμώσετε–Φέρτε τον φρούραρχο να με κατεβάσει

«Αν στηρίξετε τον Κοτζιά θα πέσει η κυβέρνηση», είπε ο Πάνος Καμμένος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων.

Σφοδρή επίθεση στον Νίκο Κοτζιά για την υπόθεση διενέργειας του διαγωνισμού για τις θεωρήσεις βίζας εξαπέλυσε στη Βουλή ο Πάνος Καμμένος και απευθυνόμενος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε «να οδηγήσουν τον κύριο αυτό εκεί που πρέπει».

«Αν στηρίξετε τον Κοτζιά θα πέσει η κυβέρνηση», είπε ο Πάνος Καμμένος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συζήτηση επερώτησης των ΑΝΕΛ και κατέθεσε στα πρακτικά e-mails από την επικοινωνία -όπως είπε- μεταξύ εκείνου που θα οριστεί πρόεδρος της επιτροπής με τον πρόεδρο της εταιρείας που θα συμμετέχει στο διαγωνισμό, πριν την διενέργεια του. Χαρακτήρισε την υπόθεση αυτή ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο των τελευταίων ετών και σχολίασε «ένα σαββατοκύριακο του Πετσίτη και του Φρουζή, είναι η Μεγάλη Παρασκευή του Κοτζιά».

Στην ομιλία του που ήταν σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, ο κ. Καμμένος που υπερέβη το χρόνο του απέρριψε τις αιτιάσεις ότι ήθελε να ρίξει την κυβέρνηση.

«Αν ήθελα να ρίξω την κυβέρνηση κ. Δρίτσα τότε να ξέρετε ότι δεν θα ενημέρωνα το υπουργικό συμβούλιο για την υπόθεση αυτή και τον πρωθυπουργό, θα έβγαινα να παραιτηθώ ως ήρωας θα πήγαινα στον εισαγγελέα και θα έφευγα», είπε προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που του φώναξε πως αυτός ήταν ο στόχος του.

«Εγώ δεν κατεβαίνω από δω, φέρτε μου το φρούραρχό να με κατεβάσει. Εγώ θα μιλήσω ό,τι κι αν κάνετε, να ξέρετε ότι θα ακουστώ, ό,τι κι αν κάνεις θα ακουστώ, δεν θα με φιμώσεις. Αφαιρέσατε την Κοινοβουλευτική μου Ομάδα, προσπαθήσατε να με ξεφτιλίσετε, θα τα ακούσετε σήμερα. Αν στηρίξετε τον Κοτζιά θα πέσει η κυβέρνηση», είπε.

Έγγραφο που κατέθεσε μπορούσε να το δει μόνον ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος με τον αντιπρόεδρο Γιώργο Βαρεμένο να σχολιάζει πως πρέπει να γίνει έλεγχος για το απόρρητο των στοιχείων που κατέθεσε ο κ. Καμμένος.

«Θα τα μοιράσετε τώρα όλα τα έγγραφα στους βουλευτές, αλλιώς θα τα κάνω φεϊγβολάν εγώ ο ίδιος. Παραιτούμαι κάθε ασυλίας, αναλαμβάνω την ευθύνη, είμαι έτοιμος να παραιτηθώ και από βουλευτής… Θα πάτε σούμπιτοι αφήστε τα αυτά. Μου τα έδωσαν έντιμοι υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών, οι οποίοι είδαν το έγκλημα που διαπράττεται», φώναζε από τα βουλευτικά έδρανα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Απαντώντας ο υπουργός Εξωτερικών επιφυλάχθηκε να σχολιάσει αφού δει τα έγγραφα.

«Εκλεγήκαμε με την εντολή να αντιμετωπίσουμε φαινόμενα διαπλοκής και σε κάθε σκάνδαλο η θέση μας είναι πάντα ίδια όπου βρίσκουμε περιπτώσεις σκανδάλων τις στέλνουμε στην Δικαιοσύνη», είπε και πρόσθεσε: «Επί των νέων στοιχείων τα οποία καταθέσατε σήμερα προφανώς επιφυλάσσομαι γιατί δεν μπορώ να ελέγξω ούτε την εγκυρότητα τους ούτε αν προέρχονται πράγματι από το υπουργείο εξωτερικών. Θα μελετήσουμε όλα αυτά τα στοιχεία και έχετε και εσείς καθήκον να τα καταθέσετε στην Δικαιοσύνη».


Πηγή