Μαρακάκης: Κινηματογραφική η σύλληψη του Λυκουρέζου – Προκλητικό το ένταλμα

Τι δήλωσε ο γνωστός δικηγόρος για την σύλληψη του ποινικολόγου, που είναι κατηγορούμενος για την «Μαφία των φυλακών».

Ο Γιάννης Μαρακάκης μίλησε στο ΣΚΑΪ για την σύλληψη του Αλέξανδρου Λυκουρέζου και εξέφρασε τον προβληματισμό του για τον τρόπου που ενήργησε η ΕΛ.ΑΣ. Διευκρίνισε μάλιστα πως ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος δεν είναι καταζητούμενος ούτε ύποπτος φυγής, μιλώντας ουσιαστικά για μια κινηματογραφική σύλληψη.

«Είναι δεδομένο ότι θα αφήσουμε τις αρχές να κάνουν το έργο τους. Σε ό,τι όμως αφορά το ένταλμα σύλληψης είναι προκλητικό. Επίσης προκλητικό ήταν και για την περίπτωση του κυρίου Αντωνόπουλου. Ο κ. Λυκουρέζος είναι 86 ετών… Το γραφείο από το σπίτι του είναι τρία τετράγωνα και μετακινείται καθημετρινά με τα πόδια. Το κυριότερο είναι πως δεν είναι καταζητούμενος, δηλαδή δεν αναζητείται. Για να εκδώσει κάποιος ένταλμα σύλληψης θα πρέπει να είναι ύποπτος φυγής ή να αναζητείται. Ο κ. Λυκουρέζος ήταν ένας εκ των συνηγόρων του κ. Αντωνόπουλου. Συνεπώς πήγαινε καθημερινά στο ανακριτικό γραφείο και είχε πάει στον ανακριτή δύο φορές μετά την επιβολή της προσωρινής κράτησης του κ. Αντωνόπουλου. Δεν είναι καταζητούμενος», εξήγησε ο Γιάννης Μαρακάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Μάλιστα, ο κύριος Μαρακάκης εξέφρασε τον προβληματισμό του για τον τρόπο της σύλληψης του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, που έγινε την ώρα που γευμάτιζε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας: «Μας προβληματίζει αυτό που έχει γίνει, δηλαδή με τον τρόπο που εξεδόθη το ένταλμα και έγινε κινηματογραφικά η σύλληψη. Ο άνθρωπος αυτός στοχοποιείται και με αυτό τον τρόπο αποδυναμώνεται το τεκμήριο της αθωότητας».


Πηγή