Κρήτη: «Καταπέλτης» η εισαγγελέας για την υπόθεση με την υπεξαίρεση «μαμούθ»

Η εισαγγελέας πρότεινε την μετατροπή της κατηγορίας σε αυστηρότερη από αυτήν με την οποία παραπέμφθηκε ο 49χρονος στο εδώλιο, ενώ για τους άλλους τρεις πρότεινε απαλλαγή για νομικούς λόγους​​

Καταπέλτης ήταν η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης για τον βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση για την υπεξαίρεση, ύψους 1.300.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, η εισαγγελέας έδρας πρότεινε σύμφωνα με πληροφορίες, την ενοχή του βασικού κατηγορουμένου για υπεξαίρεση κατ΄εξακολούθηση με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών.

Δηλαδή η εισαγγελέας πρότεινε την μετατροπή της κατηγορίας σε αυστηρότερη από αυτήν με την οποία παραπέμφθηκε ο 49χρονος στο εδώλιο, ενώ για τους άλλους τρεις πρότεινε απαλλαγή για νομικούς λόγους

Η ακροαματική διαδικασία συνεχίζεται με τις αγορεύσεις συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης ενώ η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί εντός της ημέρας.

Στο εδώλιο κάθονται τέσσερις υπάλληλοι της εταιρείας σεκιούριτι, ένας 49χρονος, ο οποίος είναι ο βασικός κατηγορούμενος και τρεις ακόμα υπάλληλοι που κατηγορούνται για άμεση συνέργεια στην υπεξαίρεση.

Ο 49χρονος φέρεται να αποδέχεται την ευθύνη για το ποσό των 534.000 ευρώ που υπεξαίρεσε πριν εξαφανιστεί από χρηματοκιβώτιο της εταιρείας αλλά και για περίπου 430.000 ευρώ που υπεξαίρεσε σταδιακά από κασετίνες με τις οποίες τροφοδοτούσαν ΑΤΜ τραπεζών.

Πηγή: cretalive.gr