Προκήρυξη θέσεων σε στρατιωτικές σχολές: Πότε λήγει η προθεσμία αιτήσεων

Αναρτήθηκε η εγκύκλιος – Διαταγή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την επιλογή σπουδαστών/τριών στις Ένοπλες Δυνάμεις, ακαδημαϊκού έτους 2019-20.

Φέτος η υποβολή της αίτησης θα γίνει ηλεκτρονικά, μέσω ειδικής εφαρμογής που βρίσκεται στην τοποθεσία https://www.asei-assy.mil.gr, η οποία θα δέχεται αιτήσεις για τις ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ από την Πέμπτη 2 Μαΐου και ώρα 00:00 έως τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 και ώρα 24:00.

Αφορά σε 1.359 θέσεις στις Ενοπλες Δυνάμεις.

Ο υποψήφιος/α εγγράφεται στην υπόψη εφαρµογή χρησιµοποιώντας τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού του ταχυδροµείου (e-mail) και διαχειρίζεται προσωπικά την αίτησή του/της (επεξεργασία, προσωρινή αποθήκευση, οριστικοποίηση, µεταφόρτωση εγγράφων, αποστολή) πλήρως ηλεκτρονικά.

Το αρμόδιο υπουργείο, συνιστά στους μαθητές να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους έγκαιρα, προκειμένου να έχουν περισσότερο χρόνο για τη διόρθωση ή συμπλήρωση ελλειπόντων δικαιολογητικών, που θα τους ζητήσουν τα εξεταστικά κέντρα.

Από φέτος σχολές του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής εντάχθηκαν στο σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων.

Πιο συγκεκριμένα η Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων και η Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων για τους υποψηφίους των ΓΕΛ και η Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ.

Οι υποψήφιοι μπορούν να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους σε αυτές είτε με νέα εξέταση το 2019 είτε χωρίς νέα εξέταση το 2019 (για το 10% των θέσεων).

Πηγή